11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSUurimata sigade metsas hoidmiseks läheb vaja kümneid külmkambreid

Uurimata sigade metsas hoidmiseks läheb vaja kümneid külmkambreid

Veterinaaride soovitus katku suhtes uurimata metssigu metsast mitte välja viia ei ole jahimeeste hinnangul reaalsusega kooskõlas, samas külmkambreid sigade hoiustamiseks praegu ei piisa.

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) andis teada, et augusti keskpaigas Eestis missioonil viibinud Euroopa Komisjoni veterinaareksperdid soovitavad metsas leviva seakatku tõrjumiseks kõiki riskipiirkondades kütitud metssigu käidelda ja hoiustada uurimistulemuse saabumiseni jahipiirkonnas kohapeal või jahimajas.
„Missioonil osalenud eksperdid juhivad tähelepanu, et väga suurt riski viiruse levikul kujutab kütitud metssigade transportimine ja hoiustamine jahimeeste kodudes. Kuna iga kütitud metssiga on potentsiaalselt nakkusohtlik, ei tohiks ekspertide hinnangul ühtegi metssearümpa enne negatiivse uurimistulemuse saabumist metsast välja viia,” ütles VTA peadirektori asetäitja Olev Kalda.

Raplamaa jahimees Aivo Härmaste ütles, et see on reaalsusega vastuolus nõue, ja oli kindel, et sama arvavad ka teised jahimehed.

Vivika Veski
Loe pikemalt 5. oktoobri Raplamaa Sõnumitest

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare