Kohila Vineer avas prestiižselt uue tootmiskompleksi

Kohila Vineer OÜ avas teisipäeval, 15. novembril uue tootmishoone, mis on sama suur kui varasem tootmispind. Avamisel oli kohal kõrgeid külalisi Eestist, Lätist ja mujaltki. Teiste seas viibisid üritusel Läti president Raimonds Vejonis, Eesti ettevõtlusminister Liisa Oviir ning mõlema riigi suursaadikud.

Terve päev viidi läbi nii eesti, läti kui ka inglise keeles. Teatavasti on Kohila Vineer Läti firma Latvijas Finieris tütarettevõte ning see selgitab, miks viibis üritusel Läti president. Uue tootmishoone avamine teeb Kohila Vineerist ühe moodsaima vineeritehase Euroopas. Läti emafirma on Kohilasse investeerinud kokku 80 miljonit eurot. Seetõttu omistas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus oktoobris Kohila Vineerile ka auhinna “Välisinvestor 2016”. Uue tootmishoone avamise tulemusena kujuneb Kohila Vineeri toodangumahuks eeldatavasti 45 000 kuupmeetrit kõrge kvaliteediga vineeri aastas. Ettevõte on Kohila valla suurim tööandja ning tänu emafirma investeeringule tõuseb töötajate arv ligikaudu veerand tuhandeni.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 16. novembri Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

Kohila Vineer OÜ pälvis tiitli „Välisinvestor 2016... Eile tunnustati Tallinnas Kultuurikatlas Eesti 2016. aasta parimaid ettevõtteid. Rapla maakonna ettevõte Kohila Vineer OÜ kuulutati parimaks aasta väl...
Kohila Vineer OÜ on nominent aasta välisinvestori ... Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) annab Eesti suurima ettevõtluskonkursi raames välja ettevõtluse auhindu. Kohila Vineer OÜ on pakutud aasta väl...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga