6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKohila jaoks lõppes Meistrite liiga teises ringis

Kohila jaoks lõppes Meistrite liiga teises ringis

Kohila VK/E-Service suutis Euroopa tugevaimas võistlussarjas näidata hambaid Serbia meistrile Partizan Vizura, kuid kahe mängu kokkuvõttes tuli ikkagi tunnistada vastaste paremust.

Esimene mäng peeti teisipäeval, 1. novembril Kohila ajutises kodusaalis Audentese spordihoones. Südi mängu tulemusena võttis Kohila serblannade vastu kaks geimivõitu, kuid 2:3 kaotus oli ikkagi tõsiasi. Korduskohtumine peeti laupäeval, 5. novembril Belgradis ning seal näitas kodunaiskond oma paremust juba tulemusega 3:0 (20:25, 18:25, 15:25).
Serblannad olid selles matšis paremad peaaegu igas mänguelemendis. Näiteks blokipunkte kogus Serbia klubi 11 ja meie oma kaks. Serviässasid lõid võõrustajad kaksteist ja Kohila neli. Eesti naiskonna edukaimana tõi Anastasia Gorina 11 punkti, Kertu Laak lisas kaheksa. Oma jälje jättis ehk ka see, et Ukraina leegionär Tetiana Karpushyna ei saanud vigastuse tõttu naiskonda aidata.
Kohila peatreener Peeter Vahtra ütles, et sellest paarist pääses edasi tugevam naiskond. Teise mängu kaotus 3:0 peegeldas tegelikku tasemevahet tema sõnul vaid mingil määral. “Meil oli hull päev. Läksime servivastuvõtul alt ja kui ründama pääsesime, siis ei suutnud neid piisavalt survestada,” sõnas Vahtra. N-ö karukoopaga tema sõnul Belgradis tegemist ei olnud. Esimese ringi kohtumine Montenegro meistri Luka Bari vastu oli tema sõnul isegi raskem, sest siis oli kohustus võita kaks geimi. Ka kohtunike või publiku survestamist naiskond peatreeneri sõnul Belgradis ei tundnud. Positiivse poole pealt jääb Vahtra sõnul kõige rohkem meelde Tallinnas toimunud võitluslik kohtumine ja kaks võidetud geimi. “Ka vastaste väljakul andsime endast kõik, aga midagi pole teha. Ütlen ausalt – sellest paarist läks edasi tugevam naiskond,” ütles Vahtra.
Eurohooaeg sellega siiski veel ei lõpe. 2017. aasta jaanuaris jätkatakse mänge aste madalamal ehk CEV karikasarjas. Seal on 1/16 finaalis vastaseks Saksamaa naiskond Stuttgarti MTV Allianz.  Avamatš toimub vastaste kodusaalis ajavahemikul 10.-12. jaanuar, korduskohtumine Eestis kaks nädalat hiljem. Peeter Vahtra ütles, et kuigi mängudeni on üle kahe kuu aega, liiguvad mõtted tahes-tahtmata selles suunas. “Teame, et vastane on tugev – üks Bundesliga medalipretendente,” sõnas ta. Järgmise mängu peab Kohila VK/E-Service laupäeval, 12. novembril Balti liigas Riias kohaliku RSU/MVS vastu.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 9. novembri Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare