-1.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSKolm valda allkirjastasid ühinemislepingu

Kolm valda allkirjastasid ühinemislepingu

Veel enne jõulupühi jõudsid kolm Raplamaa valda – Kaiu, Raikküla ja Rapla, kokkuleppele ühineda haldusreformi käigus uueks omavalitsuseks, mille nimeks saab Rapla vald. Neljapäeval, 22. detsembril pidasid kolme omavalitsuse volikogud Rapla riigimaja suures saalis ühise istungi, mille käigus ühinemisleping ja selle lisad ühehäälselt heaks kiideti.

Sellele järgnes lepingu pidulik allkirjastamine kolme valla juhtide poolt riigimaja talveaias.
Töö ühinemise läbiviimiseks sai alguse juba 2015. aasta novembris ning seega kestsid läbirääkimised enam kui aasta aega. Ühinemisleping jõustub ja uus omavalitsus moodustub pärast 2017. aasta kohaliku omavalitsuse volikogude valimisi 15. oktoobril. Loodav omavalitsus moodustab ühe valimisringkonna ning volikogusse valitakse 27 saadikut. 2016. aasta 1. jaanuari seisuga elab loodava Rapla valla piires 12 101 elanikku.
Lepingu kohaselt jääb valla keskus Raplasse. Nii Kaius kui ka Tamme külas hakkavad olema teeninduskeskused, kus on kohapeal vähemalt üks vallavalitsuse liige ja ametnikud. Ühinemislepingusse on sisse kirjutatud võimalus luua soovi korral osavallad. Ühinemisleping kehtib neli aastat ehk järgmiste kohaliku omavalitsuse volikogude valimisteni. Kui valitav vallavolikogu soovib sisse viia mingisuguseid muudatusi, saab seda teha ainult kolme neljandiku häälteenamusega.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman

4 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare