Kehtna põhikoolis avati jõulumaa

0

Detsembrikuu algusega muutus Kehtna põhikooli üks ruumidest justkui võluväel uhkeks jõulumaaks. Nagu õigel jõulumaal ikka, käivad külas jõuluvana, päkapikud ning muinasjutuvestjad.

Külastasime jõulumaad ajal, kui ta oli värskelt valminud. Lapsed veel piiluvad kartlikult ukse vahelt sisse ning ei tea, kas tuppa ka astuda tohib. Endalgi on kõhklus, kas astuda sisse, on ju ruum nii uhkelt kaunistatud. Kollaseid seinu ilustab tohutus koguses lumehelbeid. On näha, et välja lõikamise ja seinale paigutamisega on tõsist vaeva nähtud. Jõulumeeleolu lisavad punased vaibad ja kardinad, jõulukuused, mille all kingitused, vahva puidust saan ning valged lumevaibad. Kui vihmaste ilmade tõttu jõulutunnet ei teki, siis Kehtna põhikoolis tuleb see raudkindlalt.
Säärase suure töö võttis ette Kehtna põhikooli huvijuht Kersti Mäevälja, kes muutis kasutult seisnud kolaruumi kauniks jõulumaaks. Õpetajatel on võimalik seal tunde läbi viia, õpilastel uudistada ja aega veeta. Huvijuht ütles, et idee tuli tal kohe, kui ta huvijuhina koolis tööle hakkas. Ta soovis, et selle aasta jõulude ajal oleks põhikoolis midagi uudset ja teistmoodi. Naerdes ütleb ta, et kolaruum oli ka parajalt külm ja seega andis õige jõulumaa mõõdu välja küll.

Mariliis Vest / foto: Juulija Rüsse
Loe pikemalt 7. detsembri Raplamaa Sõnumitest