Kehtnakandi saab reaalsuseks

6

Kehtna ja Järvakandi valla juhid allkirjastasid kolmapäeval, 28. detsembril Lokuta puhkekeskuses ühinemislepingu. Kaks valda ühinevad haldusreformi käigus järgmise aasta sügisel peale kohalike omavalitsuste valimisi. Nii Kehtna kui Järvakandi vallavolikogu olid ühinemislepingu varasemalt heaks kiitnud.
Lepingule andsid pidulikult allkirja Kehtna vallavanem Indrek Kullam, volikogu esimees Katrin Velleste, Järvakandi vallavanem Mart Järvik ja volikogu esimees Peeter Kustmann. Mart Järvik ütles allkirjastamisele eelnenud kõnes, et see leping võimaldab mõlemat keskust – Järvakandit ja Kehtnat – võrdselt elus hoida. Rapla maavanem Tõnis Blangi sõnum mõlema valla juhtidele oli, et antud tingimustes oli Kehtna ja Järvakandi ühinemine ainuõige otsus. “Tegelikult on mõte kahe valla ühinemisest vähemalt 15 aastat vana. Nüüd on see teoks saamas,” ütles maavanem.
Lepingu kohaselt hakkab loodav omavalitsus kandma Kehtnakandi nime. Selle variandi hindasid kõige paremaks rahvaküsitlusel osalenud inimesed mõlemas vallas. Siiski ei soovinud kumbki vallavanem seda nime veel kivisse raiuda – selles osas võib muudatusi tulla. Loodava omavalitsuse territooriumil elab praegu ligikaudu 5700 inimest.
Siim Jõgis / foto: Siim Solman

uuemad vanemad enim hinnatud
Ekres pettunu
Külaline
Ekres pettunu

Nii siis langes kuulus EKRE mees, nagu kunagi said ajaloos peksa ka Juurukad. Kuson siis see lubatud EKRE vaim ja vägi? Loba siis,vä?

inimene
Külaline
inimene

Alus elavad alukad ja Lipal lipakad

Siim
Külaline
Siim

Järtna vald oli minu pakkumine, aga see kuulutati samuti ühinemist vedanud riigiametniku poolt suureks naljaks. 🙂

Piret
Külaline
Piret

Järtna on väga hea pakkumine- mulle nii meeldiks. Mitte kehtnakandi.

raplakas
Külaline
raplakas

Et siis kui keegi küsib kus sa elad, siis vastan Kehtnakandi, Järvakandi? Jeerum! 😀

vigane pruut
Külaline
vigane pruut

Ma loodan, et nime puhul on siin artiklis tegu naljaga