Raplamaa PISA testi tulemus oleks Euroopas kolmas

0

PISA test tunnistas Eesti põhihariduse Euroopa parimaks, samas jäid Raplamaa õpilased maakondade lõikes loodusteadustes alles 12. kohale.
Kuid ka oma „nõrkade” tulemustega saavutaksid Raplamaa 15-aastased õpilased loodusteadustes maailma 72 riigi eakaaslaste hulgas Hongkongi järel 10. koha ning Euroopas tuleksid Eesti keskmise ja Soome järel kolmandaks.
Maakondlikus võrdluses paistavad kõige paremate loodusteaduslike teadmiste ja oskustega Eestis silma Hiiumaa õpilased, tugevad on ka Läänemaa ja Tartumaa.
Kõige tugevamaid tulemusi näitasid Raplamaa õpilased loodusteadustes füüsikaliste süsteemide tundmises ja uuringute kavandamises. Kõige nõrgem oldi Raplamaal elussüsteemide tundmises ehk bioloogias, maha jäid vaid mõlemad Virumaad. Lisaks testiti veel andmete tõlgendamist, nähtuste teaduslikku selgitamist ning Maa ja universumi süsteemi tundmist.

Vivika Veski / foto: internet
Loe pikemalt 14. detsembri Raplamaa Sõnumitest