Abivajaja, kelle tugikeskus päästis

3

Raplamaa Sõnumitega oli nõus rääkima vaimse ja füüsilise vägivalla all kannatanud naine, kes MTÜ-st Raplamaa Naiste Tugikeskus abi leidis. Arusaadavatel põhjustel soovis ta jääda anonüümseks, seega nimetagem teda Lauraks.

Laura on kolmekümnendates naine, kellel on kaks last ning kes on läbi elanud kaks halba suhet, milles pidi kogema nii vaimset kui ka füüsilist vägivalda, laste isa ükskõiksust ja hoolimatust. Et end uuesti jalgadele saada, võttis ta ühendust naiste tugikeskusega, kust enda sõnul sai tohutul hulgal abi.

Mariliis Vest
Loe pikemalt 4. jaanuari Raplamaa Sõnumitest

uuemad vanemad enim hinnatud
Ines
Külaline
Ines

Nimetame mind Ineseks…

Naaber
Külaline
Naaber

Tugikeskused ju töötavad edasi! Eluliin tegeleb asjaga edasi. Milleks siin pidevalt leheruumi raisatakse mingi feministideringi halaga? Eluliin on samuti Eestis pikalt tegelenud, seega on kogemusi palju, palju. Kui on anonüümne, siis võib loo kirjutada iga inimene. Paljusid lugusid puhutakse suuremaks. Nagu üks tark on öelnud, siis on olemas väikesed valed, suured valed ja statistika. Võin ka loo oma naabrinaisest kirjutada, keda tugikeskuses on mõnitatud ja solvatud. Üks mutt oli pidevalt uksest sisse hiilinud, pidevalt koni järgi haisenud, sundinud peale, et vaja ikka kohe kohtusse anda mees ja ainult käsutas. Olevat vastik kogemus olnud.

Raina
Külaline
Raina

Mina sealt küll abi ei saanud. Suitsetava naise koht oleks küll mujal. Miks selliseid sinna tööle võetakse? Kui tulen probleemsest keskkonnast ja satun veel hullemasse nagu Rapla varjupaik on. Tahan paar päeva eemal olla, aga seal mingi sundimine. No ei soovi psühhoterapeuti, kes oma elugagi hakkama ei saa. Kaks a’la kaheksakümnendates memme, kel asjadest hooopis teine arusaam kui noortel.Ei meeldinud, et pean avaldama nime, isikukoodi. Kui on anonüümne, siis olgugi seda! Nagu kodulehel kirjas oli, peab jääma lugu saladuseks, aga sealsete töötajate puhul seda ei juhtunud. Ämmalt sain juba õhtul kõne, et miks ma varjupaigas olen! Mina ju seda kellelegi… Read more »