Juuru ja Kohila ühinemine on kahtluse all

10

Haldusreformi Lääne regiooni piirkondlik komisjon kinnitas viimasel kokkusaamisel mitmed Raplamaa ühinemised. Juuru valla suhtes võtsid nii komisjon kui eksperdid kindla seisukoha.

Eelmisel kolmapäeval toimunud haldusreformi Lääne regiooni piirkondliku komisjoni koosolekul kinnitati komisjoni liikme ning Rapla maavanema Tõnis Blangi sõnul terve rida ühinemisi Lääne regioonis. Nende hulgas Raplamaa vabatahtlikud liitumised nagu Kehtna ja Järvakandi, Märjamaa ja Vigala ning Rapla, Kaiu ja Raikküla. Viimase puhul jääb lõplik otsus küll viibima, kuni on selge, mis saab Juuru vallaga.
Blank ütles, et Juuru suhtes oli haldusreformi komisjon ja eksperdid arvamusel, et vald tuleb sundkorras liita Rapla grupiga, sest Kohilaga ühinemise soovid ja toimingud on hilinenud. Samas märgiti, et Järlepa ja Härgla kandil on rohkem tõmmet Kohila suunas. Blank ütles, et külade viisi liitumine on võimalik, kui Juuru volikogu teeb sellekohase otsuse. Aega on selleks 15. maini. „Selle alusel võtab valitsus vastu määruse valla piiride muutmise kohta. Kui nende otsustega jõutakse ühe­le poole enne juulit, võidakse Rapla grupiga sundliita vaid Juuru valla lõunapoolsem osa,“ ütles Blank.

Mariliis Vest / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 11. jaanuari Raplamaa Sõnumitest

uuemad vanemad enim hinnatud
Juurikass
Külaline
Juurikass

Juuru vald kaebab riigi kohtusse: meil läheb ka iseseisvana hästi http://uudised.tv3.ee/eesti/uudis/2016/08/25/juuru-vald-laheb-riigi-vastu-kohtusse-meil-laheb-ka-iseseisvana-hasti Oleme väge täis, kaebame kõiki kohtusse, jagame maid ning teeme mis tahame. https://xn--snumid-pxa.ee/uudised/juuru-laheb-haldusreformi-vastu-riigikohtusse/ Selle tulemus: vald pooleks, üks osa Rapla ja teine osa Kohila. SUNDLIITMINE! Härra Jaanson, kopp.-kopp reaalsus, vai mis, Ega see Sirje Endre parem pole, uhkus ajab upakile! Volikogu esimehe sõnul selgub valla järgmine samm ülehomsel istungil. “Oleme terve aasta oma kõigi naabervaldadega läbirääkimisi pidanud. Arvan, et volikogu otsustab, kellega neid jätkame,” ütles ta. Haldusreformi kohtuotsus: põhipunktid peavad, üks koht lekib (Äripäev 20.12.2016) Kas volikogu esimees valetab. Kõigi naabervaldadega LÄBIRÄÄKIMISI peetud? Tõsi või …

Platon
Külaline
Platon

To Andrus Viide Vooglaiu artiklile. Rahva kannatus ei ole lõputu Šarlataansus võtab Eestis maad. Enam-vähem samasugune tase on ju ka nn haldusreformi korraldajatel ja ega muud ole võimalik öelda ka nn riigireformi radari kohta. üha enam võib kohata inimesi, kes soostuvad olema mistahes ministriks või muuks ametnikuks, saadikuks või nõunikuks, tundmata vähimalgi määral häbi selle pärast, et ta pole veel võimeline aru saama, millest üldse jutt käib, millised olud, olukord ja situatsioon on Eestis ja mujal kujunenud jms.

Andrus Tuisk
Külaline
Andrus Tuisk

Külade kaupa liitumine on vöimalik, aga mitte enam terve valla ühinemisläbirääkimiste pidamine, nagu Juuru volikogul 12.jaanuari istungil plaanis on. Aga muidugi Järlepa ja Löiuse külade inimeste käest tuleks enne küsida, kas nad Kohilaga on nöus liituma. See,kes soovitab Ü.Vooglaiu artiklit lugeda, ei ole seda enne isegi läbi lugenud; seal keskendutakse pagulastele.Juuru volikogul soovitaks nüüd küll paut teha (Vooglaiu soovitus).

Juurukas 36
Külaline
Juurukas 36

…..Samas märgiti, et Järlepa ja Härgla kandil on rohkem tõmmet Kohila suunas. Blank ütles, et külade viisi liitumine on võimalik, kui Juuru volikogu teeb sellekohase otsuse!!!!!!!!!!!!! Aega on selleks 15. maini…..loodame, et Juuru volikogu arvestab elanike soovidega ning teeb ka vastava otsuse! Või keerab hr.Jaanson koos volikoguga selle viimase võimaluse Kohilaga liituda ka p…se! Kas peame oma lapsed Raplasse kooli saatma, kui Kohila vald teise valla lapsi vastu ei võta? Uskumatu, mis olukorda see tõusikust Jaanson koos volikoguga on Järelepa, Lõiuse ja selle kandi inimesed on pannud 🙁 Kas peame hakkama siit külast ära kolima või? Ja siis imestavad, miks… Read more »

viiteks
Külaline
viiteks

Juurukas 36, maga kaineks. Sa ei saa ju aru, kas on öö või päev! Jaansonit süüdistatakse pigem selles, et ta Juurut Kohilasse on kogu aeg üritanud suunata.

Juurikass
Külaline
Juurikass

“Jaansonit süüdistatakse pigem selles, et ta Juurut Kohilasse on kogu aeg üritanud suunata.” Mingi 1.aprillinali või? Antud härra on koos volikogu esimehega näidanud üles ikka vastupidist. Kohilale öeldi alguse hurraaga ei, las inimesed ka teavad seda – avalikult, mida kulisside taga tehtud on! Las volikogu ja vallavalitsus annab aru rahvale.

viiteks
Külaline
viiteks

Juurukas 36, maga kaineks. Sa ei saa ju aru, kas on öö või päev! Jaansonit süüdistatakse pigem selles, et ta Juurut Kohilasse on kogu aeg üritanud suunata.

Juurukas 36
Külaline
Juurukas 36

viiteks, sa maga ise ennast kõigepealt kaineks. Siis loe uuesti veelkord minu postitus läbi ja mõtle, mida ma selle all silmas pidasin. Rõhutasingi ju seda, mida ka see hr.Blank ütles, et on võimalik liita ka külade kaupa. Ning ilmselgelt Järlepa, Lõiuse ning see kant sooviks Kohilat. Ja Juuru ning seepoolne kant siis Raplaga. Tuleks inimestega rääkida ja küsida, mida nemad soovivad. Sa “viiteks” loe enne inimeste postitused läbi, siis alles kommenteeri, mitte ära plähmi niisama.

Platon
Külaline
Platon

Tiidule : See on alles eeldus, tõestuseni on siin veel pikk tee: Eeldus on propositsioon (väide – sundliitmise kohta), mille tõesus võetakse arutlemisel aluseks, olgugi et selle tõesus pole kindel. Lausa paslik oleks sul lugeda ja kogeda Ü.Vooglaiu artiklit, mitte kommenteerida ja lugeda olulistel artiklitel ainult pealkirju! https://xn--snumid-pxa.ee/arvamus/voib-olla-peaks-vait-olema-kui-arusaamist-ei-ole/

Tiit Tammsaar
Külaline
Tiit Tammsaar

M.O.T.T.