Neljandad klassid tähistasid Järvakandis folklooripäeva

0

Kui Järvakandi kooli saali laval on Vanemuine ja Murueit koos oma tütardega, keda kuulab-vaatab saalitäis lapsi, siis on käsil midagi huvitavat, tavapärasest erinevat. Nii oligi – eelmisel reedel, 20. jaanuaril toimus Järvakandi koolis maakondlik neljandate klasside folklooripäev.

Selline folklooripäev korraldati kuuendat korda.
Alguses lustisid Vanemuine ja Murueit koos tütardega natuke muusikaga, kuulda sai lugusid “Kungla rahvas” ja “Altmäe rebane”. Kandlehelid olevat aga muistsete tegelaste keskelt kandunud ka inimeste keskele, mõjutanud hingi ja lausa neid ära nõidunud. Nii sai kuulata vana torupillilugu, mis oli aga laste käe all kandle, viiuli, flöödi ja tamburiini abil saanud hoopis teise olemuse.
Direktor Aet-Triin Vasnu sõnas, et üksi on ikka väga igav midagi teha, kõige parem on koos sõpradega miskit ette võtta. Ja uusi sõpru said lapsed sel päeval kindlasti. Nad said osa võtta erinevate teemadega töötubadest. Kokku oli töötube seitse, kuid iga laps sai osa võtta kahest töötoast. See, millises töötoas keegi osales, selgus käepaela värvi järgi. Ja kuna kokku sattusid eri koolide õpilased, tekkisid ka uued tutvused.

Helerin Väronen  / foto: Raplamaa Sõnumid
Loe pikemalt Raplamaa Sõnumitest