Kehtna ja Järvakandi jäid kindlaks Kehtnakandi nimele

Kui Kehtna ja Järvakandi vald sõlmisid haldusreformi kontekstis ühinemislepingu, lepiti kokku, et uue omavalitsuse nimeks saab Kehtnakandi. Seda nime eelistasid Hiie ja Kõnnu ees ka elanike küsitlusel osalenud inimesed mõlemas vallas.

Küll aga leidis haldusreformi nimekomisjon, et Kehtnakandi ei ole sobilik variant, põhjendades, et tegemist on võõrapärase muundatud kunstnimega. Omalt poolt pakkusid nad välja, et uueks nimeks võiks saada Kehtna või Hiiekõnnu. Nii Kehtna kui ka Järvakandi valla juhid said riigihaldusministrilt Mihhail Korbilt kirja, milles soovitati Kehtnakandi nimi ümber mõelda.

Siim Jõgis
Loe pikemalt 1. veebruari Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

Varjujäämise tähelepanek Mida lähemale haldusreformi jõustumine jõuab, seda rohkem tekib mitmesuguseid tähelepanekuid tulevaste muutuste osas. Viimase kuu aja sündmustele m...
Maavalitsuse ülesannete ülemineku otsustavad praeg... Teatavasti sulgevad 2018. aasta 1. jaanuarist oma uksed kõik Eesti viisteist maavalitsust. Seetõttu on üles kerkinud küsimus, kes nende senised sisult...
Valitsus otsustas, et Juuru sundühendatakse Täna kinnitas valitsus haldusterritoriaalse korralduse muudatused, mis puudutas ühtlasi valitsuse poolt varem tehtud ettepanekut sundühendada Juuru va...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga