6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKaiu jahimehed äratasid karu

Kaiu jahimehed äratasid karu

Laupäeval, 11. veebruaril läks kümmekond Kaiu jahiseltsi liiget pidama seajahti, kui ühtäkki avastati enda eest pikad-laiad jalajäljed. Kogenud jahimehed taipasid kiirelt, et talveunest on üles äratatud mesikäpp.

Seajahti mindi pidama Kaiu lähedale, Tolla küla maadele. Küttidega olid kaasas lääne-siberi laikad, kelle intensiivse haukumise peale mõisteti, et märgatud on saaki. Koerte peremees Kalvi Viidas kuulis järgmiseks haukumise suunalt võimsat okste raginat, misjärel saabus vaikus. Kutsad lidusid hoogsalt peremehe poole, mis tegi teda nõutuks – on ta ju kogenud jahimees, kelle täpne silm ja kindel käsi tõi möödunud aastal Kaiu meeste jahiskoori viiekümne sea ümber (seoses leviva seakatkuga said Kaiu mehed ülesande lasta oma jahimaadel vähemalt 220 siga, plaan isegi ületati – lasti 252).
Jaht peatati ja jahimehed asusid asja uurima. Kuuldud ragina suunast avastatigi jäljed: 26 cm pikad ja 13 cm laiad. Kogenud kütid tundsid kohe ära jälgede omaniku. Vanemad ja targemad mehed teadsid öelda, et tegemist on emakaruga, sest viimase jälg on proportsioonidelt kitsam isase omast.

Mariliis Vest / foto illustreeriv
Loe pikemalt 22. veebruari Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare