FOTOD: Muhe õhtu korvpallijuttudega

0

“Mõtleme korvpallist – üle ja ümber, seest ja väljast”. Sellist pealkirja kandis kolmapäeva, 29. märtsi õhtul kultuuriklubis Baas toimunud vestlusõhtu. Teemaks Rapla korvpall, nii nagu pealkirja järgi võib aimata. Vestlusõhtu kestis mitu tundi ning avas kuulajatele võimaluse heita pilk Rapla korvpalli köögipoolele.

Õhtu jooksul käidi läbi kolm teemat, milles õhtujuht Kalev Kruus viis läbi paneeldiskussiooni. Esimene osa kandis pealkirja “Korvpalli (mängimisest) Eestis ja väljaspool”. Sellest võtsid osa Sven Kaldre, Sander-Mel Mellikov, Aivar Kuusmaa, Howard Frier. Erinevalt kahest järgnevast teemast oli õhtu algus lõbus. Naerda sai. Mõned märksõnad võib välja tuua – kuidas Aivar Kuusmaa Kreekas mängides oma koduaknast põlevat vutistaadionit nägi, kuidas treener Allan Dorbek kutsus Howard Frieri pärast trenni sauna ning kuidas Sander-Mel Mellikov Real Madridis praktikandina sotsiaalmeedia sisu eest hoolitses.
Teise teemaploki pealkiri oli “Valdkonna juhtimise välisfassaadist ja telgitagustest”. Sellega võeti üles juba hoopis tõsisemad toonid. Arutelus osalesid Jaak Karp, Keio Kuhi, Rando Reining. Arutelu käigus kerkis üles küsimus, miks ei ole Eesti spordiklubides koos korvpalli ja jalgpalli osakonda nagu Euroopa tippude seas, näiteks Ateena Panathinaikos või Real Madrid.
Mõtlemapanevad ja tõsised teemaarendused jätkusid ka kolmandas osas pealkirjaga “Korvpallikriitikast mängija ja vaataja silme läbi”. Teema üle arutlesid Indrek Kajupank, Kristjan Voolaid, Andri Zee. Kas 2015. aasta sügisel Riias toimunud korvpalli EM-il oli Eesti fännidel õigus oma meeskonda välja vilistada? Facebookis tegutseva grupi Korvpall asutaja Andri Zee ütles näiteks, et fännid käitusid tema hinnangul õigesti.
Õhtu andis mõtteainet küllaga. Selles võisid veenduda kõik kohalviibijad. Nii palju kuulajaid ei olnud, kui korvpallisaali mahub, aga üle viiekümne inimese käis õhtu jooksul Baasist läbi küll.

Siim Jõgis / fotod: Siim Solman