Pilguheit vanadele pühakirjadele

Mahtra talurahvamuuseumis avati nädal tagasi, 5. aprillil Eesti Piibliseltsi koostatud näitus „Pühakiri – käsikirjast emakeelse Piiblini. Reformatsioon 500“. Näitusel saab näha pühakirja näidiseid Euroopa eri keeltes ja tutvuda ka esimeste eestikeelsete piiblitekstidega. Näituse koostas Piibliseltsi peasekretär Jaan Bärenson ja kujundas Mikk Leedjärv.

Mahtra muuseumis avas väljapaneku muuseumi juht Jaanus Plaat. Juurus vaadatav näitus on vaid üks osa suurest tervikust. Sarnaseid, kuid erineva sisuga näitusi saab näha Kiek in de Kökis, Tallinna Jaani kirikus ja TÜ Narva kolledžis. Terviklik näitus avatakse 9. juunil Kuressaare lossis.

Siim Jõgis / foto: Siim Jõgis
Loe pikemalt 12. aprilli Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

Jaanus Plaat esitles raamatut vene vanausulistest Vene vanausulised on üks väheseid Eestis tegutsevaid ajaloolisi rahvusvähemusi, kes on oma kultuuri ja traditsioonid säilitanud erakordselt ehedal kuj...
Haruldasi 5.–13. sajandi muinasleide Maidla kalme... 11. veebruaril kell 15 avatakse Mahtra talurahvamuuseumis Eesti Ajaloomuuseumi ning SA Juuru ja Hageri Kihelkonna Muuseumid näitus „Haruldasi 5.–13. s...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga