Õpilasuurimuste konverents pakkus mitmekülgseid teadmisi

Alates 2000. aastast on Kohila gümnaasiumis korraldatud keskkonnateemalist uurimiskonverentsi „Mõtelda on mõnus“, kus õpilastele antakse võimalus tutvustada oma uurimistöid laiemale auditooriumile.

Õpilaste uurimistöödele pühendatud konverentsile pani aluse Tartu Ülikooli emeriitprofessor Ülo Vooglaid. Igal aastal on konverentsil lisaks õpilastele esinenud tuntud Eesti teadlased ja Kohila gümnaasiumi vilistlased.
Sel aastal pidas põneva ettekande mereteadlane ja matemaatik, Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere teemal „Meie meri kui kliimamuutuste peegel“. Konverentsi lõpetas aga spordibioloog, Tallinna Ülikooli loodus- ja terviseteaduste instituudi dotsent Kristjan Port ettekandega „Kas lihaseid on ikka vaja?“.

Stina Andok / foto: Toivo Niinemets
Loe pikemalt 19. aprilli Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

Kohila vallas saadeti esimesse klassi koguni 126 õ... Igal tarkusepäeval paistab Kohila vald silma sellega, et esimesse klassi minejaid on seal võrreldes teiste maakonna koolidega hulganisti rohkem. Gümna...
Kohila hakkab kooli suuremaks ehitama Kohila vald plaanib tänavu alustada gümnaasiumi juurdeehitusega, volikogu opositsiooni hinnangul lähtub aga investeeringuplaan eeldusest, mis ületab j...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga