Purila pelletitehases tuleb uus müramõõtmine

6

OÜ Warmestone Purila pelletitehase tekitatud häiriva müra tõttu on terviseametile laekunud 4. detsembrist 22. märtsini neli pöördumist. Pärast eelmist, jaanuaris teostatud müramõõtmist kohtusid terviseameti ja Rapla vallavalitsuse esindajad märtsis tehase juhiga. Mürauuringu tulemustest lähtudes algatas terviseamet tehase suhtes menetluse ja plaanib läbi viia uue mürauuringu.

Jaanuari lõpus tellis Warmestone mürauuringu, mis kirjeldaks ja kaasaks kõiki tehases kasutatavaid müraalllikaid. Uuringu eesmärk oli näidata müratasemeid nii-öelda halvima stsenaariumi järgi, ehk olukorras, kus kõik tehase seadmed töötavad üheaegselt 24 tundi järjest ilma vahepausideta. Reaalselt ei tööta tehase kõik masinad ööpäev läbi. Võrreldes tehase algusajaga on muudetud näiteks mobiilse purustaja töötamise aega. See on töös ajavahemikul 8-20 ja seda mitte iga päev.
Mürauuringu tulemusest selgus, et öisel ajal on müra piirtase ületatud kolmes kohas. Seetõttu algatas terviseamet Purila pelletitehase suhtes riikliku järelevalve menetluse. Ka väikene, 0,5 dB piirmäära ületamine on siiski rikkumine.

Helerin Väronen / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 26. aprilli Raplamaa Sõnumitest

uuemad vanemad enim hinnatud
Lembit
Külaline
Lembit

Muideks see tehas põles täna, ei tea kas sellest ka leht midagi täpsemalt kirjutab? 10

Elanik
Külaline
Elanik

See on ikka nii olnud, et kes maksab, see tellib muusika!!! 16 2

valija
Külaline
valija

Lp Helerin Värtson ei tohiks fakte moonutada. Loen samat dokumenti hetkel mida teiegi lugesite tõenäoliselt. Te ei valeta vaid jätate osa tõest rääkimata ja sellest piisab, et tõde moonduks. Ei ole raske aru saada kui “erapooletu” ajakirjanik on. Warmeston tellis ise endale mürauuringu ja selle tõepärasus on seatud kahtluse alla. Aga dokument mida ajakirjanik luges seal olid lisaks ka read, et öisel ajal ühel kinnistul ületas müra 9dB, teisel 1.3db. Lisaks unustasite kirjutamata, et tehas töötab ilma kasutusloata. On palju asju veel millest te ei kirjuta. Lp Raplamaa Sõnumid tuletan teile meelde ajakirjanduse eetika koodeksi punkti 1.4 mille kohaselt ajakirjandusorganisatsioon… Read more »

Purilane
Külaline
Purilane

Suudad targutadaja teiste kallal haukuda, võiks suuta ka nimesid õigesti kirjutada. 5 17

Ants
Külaline
Ants

valija kirjutab siis ise täpsema loo valmis olukorrast, kui kõike unepealt teab … 1 9

Joosep
Külaline
Joosep

kus sina tead et ta tegutseb ilma kasutusloata ?