Aavo Lumi asus juhtima ka Läänemaa veterinaarkeskust

0

Raplamaa veterinaarkeskuse juhataja Aavo Lumi võttis juurde töökohustusi, asudes lisaks Rapla maakonna omale eest vedama ka Läänemaa veterinaarkeskust. Kahe maakonna veterinaar- ja toiduvaldkonna probleemid on mehe sõnul sarnased.

Kuidas teid Läänemaa VK juhiks valiti, kas kandideerisite ise või tuli pakkumine?
Õigem ametinimetus on mul praegu Raplamaa Veterinaarkeskuse juhataja Läänemaa Veterinaarkeskuse juhataja ülesannetes. Sisuliselt tähendab see seda, et ma ei kandideerinud Läänemaa veterinaarkeskuse juhataja ametikohale, vaid mulle tehti pakkumine võtta juurde tööülesandeid seoses sealse juhataja pensionile siirdumisega. Asutust esindades olen ikka juhataja mõlemas maakonnas.

Kuidas teie tööaeg nüüd välja näeb, kas proovite füüsiliselt olla osa ajast kohal Raplas ja teise osa Haapsalus?
Nii nagu kogu riigis ollakse administratiivsete muutuste lainel, on seda ka veterinaar- ja toiduamet (VTA). VTA juhtkond otsustas siin testida, kuidas ja kui efektiivne saab olema kahe maakonna administreerimine ühe juhi poolt. Selle kohta aga, mis muutused meid veel kaugemas tulevikus ees ootavad, oleks mõistlik pärida meie juhtkonnalt. Kõnealuse projekti eesmärk on ühtlustada järelevalvet ja nõustamisteenuseid laiemas piirkonnas kui praegu ja hoida seeläbi kokku kulusid. Klientidele jääb ikka võimalus saada teenindatud nii Raplamaa- kui ka Läänemaa veterinaarkeskuses.

Mariliis Vest / foto: erakogu
Loe pikemalt 24. mai Raplamaa Sõnumitest