-2.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSJuuru esitas Vabariigi Valitsusele oma seisukohad

Juuru esitas Vabariigi Valitsusele oma seisukohad

Esmaspäeval oli tärmin, mil haldusreformi seaduse (HRS) järgi oli kohalikul omavalitsusüksusel õigus esitada arvamus Vabariigi Valitsuse sundliitmise ettepaneku kohta. Juuru vald saatis oma argumendid teele.

Veebruaris esitas rahanduministeerium arvamuse, mille kohaselt moodustuks pärast 2017. aasta KOV volikogu valimisi Juuru, Kaiu, Raikküla ja Rapla valla ühinemise teel uus haldusüksus, mille nimeks Rapla vald. HRS-i järgi oli kohalikul omavalitsusel õigus hiljemalt 15. maiks esitada otsuse vormis põhjendatud arvamus valitsuse ettepaneku kohta. Juuru vallavalitsuse ülesandel koostas valitsuse ettepanekuga mittenõustumise põhjendused, argumendid ning õigusliku arvamuse sundliitmise kohta advokaadibüroo Triniti OÜ.
Juuru vallavolikogu 9. mai otsuses seisab, et ei nõustuta valitsuse ettepanekuga, sest valitsuse poolt saadetud määruse eelnõu seletuskirjas esitatud otsesed või kaudsed argumendid Juuru valla sundühendamiseks on asjakohatud ja meelevaldsed ega vasta kehtivale õigusele. Lisana saadeti teele advokaadibüroo koostatud 21-leheküljeline õiguslik arvamus, milles seisab rida põhjendusi, mis vastavad küsimusele: „Kas Vabariigi Valitsuse 15.02.2017 esitatud määruse eelnõu on õigusvastane osas, milles Juuru vald sundühendatakse Rapla, Raikküla ja Kaiu valdadega?“

Mariliis Vest / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 17. mai Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare