Rapla kesklinna sildadel tehti hooldustöid

2

Tähelepanelikud Rapla linnas liiklejad võisid märgata, et möödunud nädalal askeldasid kesklinnas Tallinna maanteel olevate sildade ümber töömehed. Sildadel toimusid esimesed hooldustööd.

Järelevalvet tegeva Safeway OÜ peaspetsialist ning kesklinna sildade sillainsener-projekteerija Valeri Volkov ütles, et ajaloolisel, linna vapil kujutatud sillal toimusid hooldustööd, mis on esimesed pärast silla restaureerimist. Esimesel etapil parandati vuugid ning edasi tuleb umbes kuuajane paus, mil oodatakse segu sajaprotsendilist kivistumist. Pärast ülevaatust ja korrasolu kinnitamist paigaldatakse sildadele kaitsevahendid

Mariliis Vest / foto:  Siim Solman
Loe pikemalt 10. mai Raplamaa Sõnumitest

uuemad vanemad enim hinnatud
VALDIS
Külaline
VALDIS

Mõtetu sild. Rapla peaks ajaga kaasas käima et ehitada normaalne sild et saaks otse rekkaga Sadolini sõita ilma tiirutamata. Muidu igakord vaja lällarist küsida kas ment on linna peal. Saues sellist janti pole 10

MM
Külaline
MM

Muide, lihtsalt teadmiseks, et see sild ehitati 1902. aastal, vahetult pärast kiriku valmimist. Sild läks maksma 206 rubla ja 23 kopikat ja see summa jagati 91 Rapla ja Alu kogukonna talu peale ära. Millegi pärast pole siiani seda infot teada olnud. Ehitus aastat pole kirjas ei kivisillal oleval plaadil, ega ka silla juures oleval infotahvlil ega ka kultuurimälestiste registris. Sellel aastal saab siis see sama Rapla kivisild 115 aastaseks. 8 1