Kaks metsavenda jõudsid aupaukude saatel viimsesse puhkepaika

Laupäeval, 3. juunil maeti aupaukude saatel Juuru kalmistule kahe metsavenna säilmed, kes langesid 20. mail 1945 lahingus NKVD vägedega. Tegemist oli metsavendade ning ühtlasi vendade Ervin Adolf ja Evald Rinaldoga.

Viimsesse puhkepaika tuli laupäeval neid saatma ligikaudu nelikümmend inimest. Nende seas olid vendade järeltulijad, lähisugulased ning Kaitseliidu Rapla maleva esindus.

Siim Jõgis  / foto: Kalev Kiviste
Loe pikemalt 7. juuni Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

Käntu rabas hoiti elus metsavendade mälestust Möödunud laupäeval, 15. oktoobril möödus täpselt 68 aastat NKVD vägede haarangust Relvastatud Võitluse Liidu teisele staabipunkrile Käntu rabas. Tänap...
Meie rahva ajaloos on seiku, mida lihtsalt ei tohi... Laupäeval kogunes hulk inimesi kõrvalisse metsatukka Vigala vallas, kus ootas ees metsavendadele pühendatud mälestusmonumendi avamine. Juba kell 11 o...
Vigala metsas avatakse metsavendade mälestusmonume... Sel laupäeval avatakse Relvastatud Võitluse Liidu II staabipunkri kunagises asukohas Vigala metsas metsavendade mälestusmonument, avamisele on oodatud...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga