Noored näitasid killukesi suvisel peol esitamisele tulevast repertuaarist

6. juuni õhtul oli Rapla kultuurikeskus puupüsti rahvast täis, kuna toimus XII noorte laulu- ja tantsupidu tutvustav kontsert.

Oma õpitud repertuaari, mõeldud mõtteid ja kogetud emotsioone näitasid RVG ja Kohila gümnaasiumi rahvatantsijad, Riinimanda kooride ja Rapla laulustuudio lauljad, Rapla maakonna noorte puhkpilliorkester, Rapla poistekoor ja Raplamaa noorte meeskoor.
Seekord on laulu- ja tantsu-peo pealkiri „Mina jään“. Sellest on tuletatud Raplamaa deviis: „Mina jään raudselt Raplamaale“. Rapla maakonnast on peole minemas ligi 1300 lauljat, tantsijat ja pillimeest 63 kollektiivist, kes rongkäigus just selle hüüdlause alla koonduvad. Laulupeo Raplamaa kuraatoriks ja kontserdi õhtujuhiks olnud Mari Tammar sõnas, et see on märk, et me oleme uhked Raplamaa üle.

Helerin Väronen / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 14. juuni Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

Ma sain tantsida! Ma sain laulda! Ma sain märjak... Mina jään hoidma päikesekulda, selle all taevast, maad, metsa ja merd ja mustavat mulda, nii kullakera kandijaks minagi saan. (Maian Kärmas) ...
Sakslased väntavad filmi Hageri tüdruku teekonnas... Hageris elab 13-aastane Marta Põld, kes õpib Gustav Adolfi gümnaasiumis, mängib viiulit ning laulab Eesti Raadio laulustuudio tütarlastekooris. Sel su...
Raudne Raplamaa teel laulu- ja tantsupeole 30. juunist 2. juulini toimub Tallinnas järjekorras XII noorte laulu- ja tantsupidu, mis kannab seekord pealkirja “Mina jään”. Ka Rapla maakonnast pür...