Metsaraie Velise jõe hoiuala lähedal teeb murelikuks kohaliku elaniku

Juba mitu nädalat tagasi alustati Velise jõe hoiuala läheduses metsaraiega. Teisipäeval, 13. juunil võttis raie teostamise vahetus läheduses elav inimene ühendust Keskkonnainspektsiooniga, et kindlaks teha, kas metsaraie on seaduslik.
Keskkonnainspektsioon rikkumist ei tuvastanud.

Stina Andok / foto: Siim Solman

 

2 kommentaari Metsaraie Velise jõe hoiuala lähedal teeb murelikuks kohaliku elaniku

 1. Rea Raus ütleb:

  Säästva metsamajandamise mõistes on tegemist kummalise juhtumiga. Antud kodanik, keda artiklis mainitakse on sotsiaalmeedias täpsustanud keskkonnainspektsiooni ametniku ütlusi, mis üllatavad- näiteks mis puudutab metsa väljaveoga tekkinud roobaste mõõtmist jms. Täna on Eestis tugevnev ühiskondlik surve üleüldisele raierahule (15 mai kuni 15.juuli), lisaks RMK vabatahtlikule raierahu pidamisele. Seega- eriti hoiu-ja kaitsealade puhul, piiranguvööndites jne. oleks eetiline vähemalt raierahust kinni pidada. Tuletan meelde, et seadus ei keela raierahu pidamist ja elu ei saa sättida ainult seaduse paragrahvide järele. Elu peaks käima inimlikkuse, eetilisuse ja hea ning õige tegutsemise järgi. Paragrahv on kurjategijale. Kutsun üles kõiki metsaomanikke ja kogukondade liikmeid ühiselt taunima metsade raiet, mida teostatakse hoolimatult ning formaalsete õigustustega. On selge, et metsi majandatakse, metsaomanikul on õigus saada ka oma metsast tulu- kuid põhiküsimus on see, kui teadlik ja haritud metsaomanik on ning kuidas ta oma metsi majandab. harvesteriga lagedaks tõmmata oskab, vabandage, iga loll. Nutikas metsamajandamine aga võimaldaks metsaomanikul saada tulu oma metsast pika aja vältel ning sellega kaasneks nii kogukondade lugupidamine kui ka metsaelustiku säilimine.
  11  5
 2. Aasa Kaldmets ütleb:

  Ja nii süütu see see ajakirjaniku sekkumine ongi. Kas ka inimesena soovib ta seda korralagedust? Või ainult hambutu ajakirjanukuna?
  4  10

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga