11.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSRaskemuusika austajad kogunevad Vana-Vigalas

Raskemuusika austajad kogunevad Vana-Vigalas

Sel nädalavahetusel tuleb Vana-Vigalas juba kuueteistkümnes Hard Rock Laager.

Nende aastate jooksul on nii mõnigi festival tulnud ja paraku unustusehõlma jäänud ning raskemuusika ei ole mitte igale kõrvapaarile meelepärane. Kuidas on siis just see festival nii pikalt vastu pidanud ning aastate jooksul aina kasvanud?
Hard Rock Laagri pressiesindaja Heidi Ruul ütleb, et asi on väga lihtne: korraldusmeeskond teeb asja südamega ega tõmba end lihtsalt öeldes katki. Fookus on alati olnud muusikal ja mitte tulevärgil selle ümber. Kui olid raskemad ajad, tehti tagasihoidlikumalt ning kui läks kergemaks, oli ka festival ehk veidi uhkem. Korraldajate prioriteet ei ole kunagi olnud suurt tulu teenida, vaid festivali tehakse siirast soovist seda teha. Tehes midagi õige eesmärgiga, jääb see ka püsima.
Oma osa on mänginud ka festivali külastajad. Kokku on saanud lojaalne seltskond, kes on aastast aastasse igal juhul kohale tulnud. Esinejad, kes Hard Rock Laagris üles astuvad, on tihtipeale sellised, keda ükski teine festival Eestis oma kavasse ei võtaks. Neil lihtsalt on oma väga kindel väike austajaskond ja Vana-Vigalas avanebki ainuke võimalus neid laval näha.
Esimene Laager 2002. aastal kasvas välja privaatsest alternatiivüritusest Läburint, mida samas mõisapargis korraldati. Traditsiooniliselt oli see päev enne festivali. Esimeses Hard Rock Laagris astus üles 14 bändi. Kohaletulnud jäid elamusega rahule ning sellest ajast saati on festival vaid hoogu kogunud. Tänaseks esinetakse juba kahel laval ning artiste on üle kahekümne.
Festivali kava erineb aastast aastasse võrdlemisi palju. Seda juba lihtsalt seetõttu, et Eestis ei tee ükski muusik kaasa ainult ühes bändis. Erinevates koosseisudes tehakse ikka midagi natuke teistsugust. Esinejate valiku teeb festivali peakorraldaja Kaido Haavandi, kes püüab võimalikult mitmekesise kava kokku seada. Oma rolli festivali kava kokkupanemisel mängib muidugi ka see, millised on erinevate bändide esinemisgraafikud. Haavandi maitset usaldavad aga tuhanded, mida kinnitab ka pidevalt kasvav külastajate arv.

Katri Reinalu / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 28. juuni Raplamaa Sõnumitest

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare