9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSTamme küla maakaitsepäevale andis hoogu Kaitseliidu demolahing

Tamme küla maakaitsepäevale andis hoogu Kaitseliidu demolahing

Eestlased võivad lugeda end õnnelikuks rahvaks selles mõttes, et aasta kõige valgemal ajal on meil tähistada kaks olulist ajaloo- ning kultuurisündmust. Need on ühte aega langevad võidupüha ja jaanipäev.

Need on justkui kaks päeva ühes. 23. juuni hommikul ja lõunaajal on fookuses võidupüha tähistamine. Mida enam aga päike lääne poole vajub ja õhtu lähemale tuleb, seda rohkem saab rõõmu tunda jaanipäevast. Mõlema sündmuse tähistamiseks lehvivad kogu riigis sinimustvalged lipud. Niisiis võib võidupühaks lugeda laias laastus 23. juuni ehk jaanilaupäeva esimest poolt.

Igal aastal peetakse kohalikku maakaitsepäeva Rapla maakonna eri paigas. Alates 2011. aastast on need toimunud Kehtnas, Kaius, Raplas, Kohilas, Järvakandis, Märjamaal ja seekord Tamme külas Raikküla vallas. Laias laastus on see üritus olnud aastast aastasse üles ehitatud küllaltki sarnaselt. Jõustruktuurid Kaitseliit, politsei ja päästeamet toovad oma tehnika ja varustuse rahvale vaatamiseks ja tutvumiseks. Päeva jooksul demonstreerivad nad, kuidas nende töö käib. Kõige efektsem ja vaatemängulisem on sealjuures aastast aastasse olnud Kaitseliidu demoesinemine. Seda võib pidada lausa terve päeva naelaks.

 

Siim Jõgis / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 28. juuni Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare