2.7 C
Rapla
Kolmapäev, 17 apr. 2024
ArtikkelUsinale Kehtna õpilasmalevale tuli tööülesandeid juurde otsida

Usinale Kehtna õpilasmalevale tuli tööülesandeid juurde otsida

Mitte kõik õpilased ei soovi koolist vabal ajal ainult puhata. On märkimisväärselt palju neid, kes kasutavad suvevaheaega just oma esimeste töökogemuste omandamiseks. Selleks avaneb suurepärane võimalus õpilasmalevas.

Kehtna valla malev „Töösuvi 2017“ tegutses 19.-26. juunini ja sel ajal said üle 13-aastased noored proovida kätt erinevate tööde kallal.
Esialgu oli malevasse vastu võetud 22 noort. Üks neiu helistas esimese päeva hommikul ning teatas oma haigestumisest. Korraldajad pakkusid küll võimalust malevlastega liituda kohe, kui enesetunne seda lubab, kuid ilmselt seda ei juhtunudki. Seega võttis õpilasmalevast sel suvel osa 21 noort. Kokku tulid Rapla ühisgümnaasiumi, Eidapere, Kehtna ja Valtu koolinoored. Vähemalt sel korral oli malev tütarlaste seas populaarsem, sest 8 poisi kohta oli 13 tüdrukut.
Kõik, kes arvavad, et õpilasmalevasse koha saamine on imelihtne, ei ole ilmselt asjaga väga kursis. Kandideerimiseks tuleb koostada ja saata oma CV ning motivatsioonikiri. Lisaks sellele tuleb läbida ka tööintervjuu.
Noortemalevat viib ellu Eesti Noorsootöö Keskus (ENTK) Euroopa Sotsiaalfondi programmi „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ toel. Vastavalt ENTK tingimustele eelneb maleva väljakuulutamisele karjääriõppepäev. Seal õpivad noored koostama elulookirjeldust ning osalema tööintervjuudel. Eelmisel aastal oli see koostöös Rapla Rajaleidja keskusega Kehtna põhikoolis, tänavu Valtu põhikoolis.
Kehtna valla haridus- ja kultuurinõunik Kristiine Vahtramäe ütleb, et selle õppepäeva tulemusel teavad noored, kuidas koostada CV-d ning miks seda üldse tegema peab. „Motivatsioonikirja küsime selleks, et noor mõtleks läbi, miks ta malevasse tulla soovib. Eelmisel aastal tuli tööintervjuule veel noori, kellega koos oli vaja koostada CV-d, aga sellel aastal seda probleemi enam ei olnud,“ räägib Vahtramäe.
Nagu õiges töökohas ikka, vormistati noortega töölepingud, mille alusel makstakse neile ka puhkusetasu.

Katri Reinalu / foto: erakogu
Loe pikemalt 5. juuli Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare