14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKuhu on kadunud Varbola kuningas?

Kuhu on kadunud Varbola kuningas?

Varbola linnus on populaar­ne külastuspaik paljude jaoks. Seda eriti just suvisel ajal. Seal viibivaid inimesi ja linnust ennast valvavad parkla juurde üles seatud Neli Kuningat. Pühapäeval avastati, et üks neist on kaduma läinud.

Skulptuurid valmisid 2011. aastal Ivo Männi käe all. Halbade kavatsustega on kuningatel ka varem rinda pista tulnud. Alles eelmisel suvel oli kaks skulptuuri ümber lükatud. Ühe linnusevalvuri kilp oli rüseluses purunenud.
Pühapäeval avastas aga Märt Linnamägi, et neljapealine seltskond oli ootamatult trioks muutunud. „Võttis hinge sisse ja kadus,“ ütleb ta. Kaks meetrit kõrge puukuju varastamine nõuab omajagu ettevõtlikkust. Linnamägi arvab, et järelkäru peale või kaubikusse tõstmiseks läheb vaja kahe mehe jõudu. Ta räägib, et kuju asukohas oli näha lühikest lohistamisjälge, mis annab alust arvata, et kuju pandi sõiduki peale, millega siis edasi liiguti. Kuna skulptuurid asuvad kohe parkla juures, tegi see varaste elu muidugi väga mugavaks. Teised kujud olid puutumata.

Katri Reinsalu / Foto: Märt Linnamägi
Loe pikemalt 19. juuli Raplamaa Sõnumitest

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare