6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSPolitseijaoskonnas avati renoveeritud arestimaja

Politseijaoskonnas avati renoveeritud arestimaja

Rapla politseijaoskonnas avati värskelt renoveeritud arestimaja. Politseijaoskonna juht Janno Ruus ütles, et kõige rohkem on tal hea meel, et värske olemise said töötajate ruumid. Kinnipeetavate jaoks muutus nii palju, et kambritesse paigaldati ventilatsioon ning paanikanupud.

Kui kinnipeetav soovib valvuriga ühendust võtta, piisab nüüd nupule vajutamisest ning valveruumi puldis lööb selle peale tuli põlema. Varem tuli kinnipeetaval tähelepanu saamiseks lihtsalt kambri ust taguda. Uuenduse sai ka kinnipeetavate jalutamisruum värskes õhus. Võrreldes varasemaga on see küll pisut väiksem, aga vähemalt paigaldatakse sellele katus, mis tähendab, et väljas saab käia ka vihma- või lumesajuga.

Rapla arestimaja vanem Marek Mäekivi ütles, et kuigi ruumid on ilusad, on jätkuvalt eesmärk, et kambrites oleks võimalikult vähe inimesi. “Elu näitab siiski, et erinevatel põhjustel tuleb neid siia tuua,” lisas ta. Mäekivi sõnul moodustavad suurema osa arestikambri kinnipeetavatest avalikus kohas purjutajad, roolijoodikud ja peretülide põhjustajad.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare