2.2 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
RSAhjusoe keraamika kaunistas taas Tohisoo mõisaparki

Ahjusoe keraamika kaunistas taas Tohisoo mõisaparki

Tänavune keraamikasümpoosion on jõudnud lõpule. Üle kahe nädala viibisid Tohisoo mõisas kunstnikud eri paikadest. Sel ajal avanes neil võimalus eksperimenteerida ja luua fantaasiarikkaid taieseid, mida puupõletusahjudes põletada.

Esimene lühem põletus tehti bourry-box-ahjus ja pikem suuremas anagama ahjus. Laupäevaks olid XVII Kohila sümpoosioni ajal loodud taiesed kenasti mõisaparki välja pandud ja kõik said näitust uudistama tulla.
Sümpoosioni peakorraldajad on Juss Heinsalu ja Evelin Saul. Heinsalu võtab sõna ja tänab kõiki, kes ettevõtmise kordaminemiseks panustanud on. “Viimase kahe nädala jooksul on tehtud kõvasti tööd,“ ütleb ta. Seda tähistatakse toreda näitusega, mis on kokku pandud üheksa kunstniku loomingust. „Sel korral põletasime aganama ahju pikemalt kui tavapäraselt. Põletust tuli kokku üle 70 tunni. Seda on näha ka välja pandud tööde pinnal,“ lisab Heinsalu.
Heinsalu sõnul on tänavune grupp olnud väga mitmekülgsete erialaste oskustega. Korraldajate jaoks on olnud huvitav jälgida, kuidas väga erineva erialase ja ka kultuuritaustaga inimestel palju ühiseid jooni tekib.

Katri Reinsalu / Foto: Katri Reinsalu
Loe pikemalt 19. juuli Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare