11.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSHellenurme mänguväljakut varjutavad murepilved

Hellenurme mänguväljakut varjutavad murepilved

Rapla ühisgümnaasiumi taga, Sulupere külas asub mõnus mänguväljak. See on armas nii sealkandis elavatele lastele kui ka kaugema kandi omadele. Praegu ollakse aga olukorras, kus mänguväljaku tulevik on ebakindel.

Toimetusele kirjutas murelik kodanik, kes tegi üleskutse leida lahendus mänguväljaku säilimiseks. „PRIA rahaga eramaale rajatud mänguväljak on Raplas väga populaarne, sest ala on piiratud aiaga ning lastel puudub oht auto alla joosta nagu Lastepargis. Nüüd on aga PRIA projekti tähtaeg möödas ning väljak on hooldamata, prügikastid tühjendamata, tara laguneb, vald tänavapoolset roheala ei hoolda jne,“ kirjutab ta. Kuuldavasti on maaomanik müümisest huvitatud. Uus omanik võib aga maaga oma äranägemise järgi ümber käia ja nii on oht mänguväljakust ilma jääda.

Heategevus ei saa igavesti kesta

Selle peaaegu 700-ruutmeetrise maatüki omanik on Talvira Tare OÜ. Juhatuse liige Tiit Linnamägi kinnitab, et mänguväljak sai ehitatud umbes kuus aastat tagasi PRIA rahaga. Tingimuseks oli, et vähemalt viis aastat on see kasutuses. Tänaseks päevaks on see aeg täis saanud.
„Meie andsime lihtsalt tasuta maa kasutada,“ selgitab Linnamägi. Ta leiab aga, et heategevus ei saa lõpmatuseni kesta. „Oleme andnud tasuta maa ja ehitanud kõik kommunikatsioonid sinna välja ja see kõik on nende jaoks tasuta olnud,“ selgitab ta. Linnamägi leiab, et nüüd peaks kogukond otsustama, kas nad tahavad seda maatükki endale või mitte.

Katri Reinsalu / Foto: Juulija Kuum
Loe pikemalt 19. juuli Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare