14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
PersoonKehtna põhikooli uus direktor Liivi Siim: „Lihtsalt tulin: ...

Kehtna põhikooli uus direktor Liivi Siim: „Lihtsalt tulin: Tere, mina siin!“

Tänavu maikuu viimastel päevadel sai Kehtna põhikool pärast pikka ootamist endale uue juhi. Käisime uurimas, kes on see salapärane võõras, kes on otsustanud koolis raskel hetkel ohjad enda kätte võtta.

Enne veel, kui Kehtna põhikooli uue juhiga kohtuma jõuan minna, kuulen siit-sealt, et tegemist on toreda inimesega. Veelgi enam, seda pidavat rääkima kooli töötajad. Isegi aimates ette, et tegemist võib olla meeldiva inimesega, üllatun pisut, kui mind lõpuks koolimaja ees värske direktor Liivi Siim naerulsui tervitab. Esmamuljet see inimene endast jätta oskab, mõtlen endamisi, surun lahkelt pakutud kätt ja astun majja sisse.

Liikudes Kehtna põhikooli fuajees, küsib ta, kas olen seal varemgi viibinud. Noogutan, kuid tõden, et üsna vähe ja piiratult. Niipea, kui astume koridori, mis viib meid treppidest üles, kergitab direktor kergelt õlgu ja viipab meid ümbritsevatele silmatorkavalt sinistele seintele.
Varem igati ajaga kaasas käivas Keila koolis mitmeid aastaid õpetaja, õppealajuhataja ja seejärel direktorina töötanud Siimi jaoks on Kehtna põhikool karjuv meenutus nõukogude ajast. Ta naerab peaaegu iseenda olukorra absurdsusest huumorit otsides ja see mõjub siiralt. Kuigi olen talle võõras, suhtleb ta tuttavlikult ja sõbralikult. Ajakirjanikud leiavad sellist vastuvõttu piisavalt harva, et selle üle imestada.
Järgmine õlakehitus ja naeruturtsatus ootab meid ees direktori kabinetis. Silmatorkavalt oranžikate seintega avaras toas on mõned lauad ja diivanid, mis on kõik sulaselgelt pärit eelmisest sajandist. Korralikud, ajavad oma asja ära, ei tundu lagunevat ega krigisevat, aga mõjuvad üsna muuseumlikult. Pigem eksponaatidena, mille üle uhkust tuntakse ja mida hoitakse olenemata muutunud moesuundadest. Ainus nüüdisaja märk ruumis on lisaks tehnikale ergonoomiline tool kirjutuslaua taga. Viimane aga meenutab direktorile aega, mil ta 90-ndatel esimest korda koolimajas päris oma kirjutuslaua taha istus – siis oli tal täpselt samasugune.

On olnud nii õpetaja, direktor kui ka ametnik

Siim ei teeskle hetkekski, justkui peaks ta Kehta põhikooli interjööri parimaks võimalikuks. Meie vestluse käigus mainib direktor mitmeid kordi keskkonna olulisust ning seda, kuidas meeldiv keskkond aitab luua sobiva õhustiku nii töötamiseks kui ka õppimiseks.

Stina Andok / Foto: Juulija Kuum
Loe pikemalt 19. juuli Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare