13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKuhu on kadunud Omniva kirjakastid? (täiend.14.15)

Kuhu on kadunud Omniva kirjakastid? (täiend.14.15)

Katri Reinsalu / foto Siim Solman

Kirju enam paberkandjal massiliselt küll ei saadeta, aga õnnitluskaardi või jõulutervituse tavapostiga saatmine on armas traditsioon, mida nii mõnigi veel harrastab. Täna tabas kirjasaatjaid aga halb üllatus, sest tavapärases kohas asuma pidanud Omniva kirjakast oli justkui üleöö kadunud. Kuhu kirjakastid maakonnas kadusid, on müsteerium, millele ei paista isegi Omniva pressiesindaja veel vastust teadvat. Kuuldavasti saab oma kirjad anda postkontoris üle teenindusleti klienditeenindajale ning maakonnakeskuses Raplas on kirjakastid esialgu veel bussijaamas ja Kuusiku teel alles.

Raplamaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht Silvi Ojamuru oli uudisest kuuldes üllatunud ja ütles, et neid sellisest otsusest Omniva teavitanud ei ole. Ta lisas, et suhted Omnivaga on omavalitsustel pigem jahedad.

Omniva meediasuhete juht Mattias Kaiv selgitas, et tegemist on Omniva algatatud kirjakastide võrgustiku korrastamisega. Vähemkäidavates kohtades asunud kirjakastid paigutatakse ümber käidavamatesse kohtadesse ja väga vähe kasutust leidnud kirjakastid eemaldatakse.
„Näiteks on Raplamaal 34 kirjakasti, kuhu ei postitatud kuu aja jooksul mitte ühtegi kirja, kuid kirjakandja peab käima nende juures pidevalt vaatamas, kas sinna on midagi postitatud,“ ütleb Kaiv.

Ümberkorralduste aluseks on tänavu jaanuaris Omniva tellimusel läbi viidud postiteenuste uuring, millest selgus, et 82% inimestest soovib, et tulevikus asuksid kirjakastid tõmbekeskustes: küla/asula keskuses ja/või toidupoe juures.

Ümberkorraldusi viiakse läbi maakondade kaupa, alustati maikuus Raplamaal. „Seega on Raplamaa teatavas mõttes pilootprojekt ja kindlasti saame siit edaspidiseks palju kasulikku tagasisidet – seda nii kirjakastide paiknemiseelistuste kui ka inimeste teavitamise osas,“ ütles Kaiv.

Kaiv lisas, et Kaius paigaldatakse kirjakast Kaiu poe juurde, sest selline ettepanek on vallast tulnud, ning kirjakast taastatakse Rapla postkontori juures. „Võtsime selle algul maha, sest postkontoris ei pea ka järjekorra puhul ootama, et kirja üle anda, ning väljaspool postkontori tööaegu postitati kirju kirjakasti harva. Aga kuna Rapla kogemus näitas, et inimesed eelistavad kirjakasti, siis loomulikult paneme selle tagasi ja arvestame ka edaspidi, et postkontorite juurde peab kirjakast jääma.“

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare