6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKuusikule rajatakse erahooldekodu

Kuusikule rajatakse erahooldekodu

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman.

Juuni keskel toimunud Rapla vallavalitsuse istungil otsustati anda ehitusluba Kuusiku alevikus asuva korter­elamu ümberehitamiseks hooldekoduks. Tegemist on endise Kuusiku katsekeskuse majaga, kus hakkab hooldekodu pidama Ardis Konsultatsioonid OÜ.

Valla sotsiaalnõunik Inna Tamm ütles, et Kuusiku hooldekodu valguses ei ole ümber hinnatud Raplasse kavandatava hooldekeskuse plaane ja mahte, kuid ilmselgelt ei saa vald takistada erahooldekodu rajamist.

Tamm lisas, et kuna hoone aadressil Kuusiku mõisaallee 1 kuulus varem vallale, on ta sellega hästi kursis. Ka vallal oli vahepeal mõtteid selle hoone arendamisest. Neist aga loobuti, sest Tamme sõnul leiti, et seal ei saa pakkuda niivõrd nüüdisaegset teenust, kui oli planeeritud. Ehk sealne olukord ei vastanud neile tingimustele, mida ideaalis näha loodeti.
Ardis Konsultatsioonid OÜ ostis kinnistu aasta tagasi. Ettevõtte esindaja ei soovinud veel küsimustele vastata. Valla sotsiaalnõunik Inna Tamm ütles siiski, et nii palju, kui ta on dokumente näinud, on Ardis Konsultatsioonid OÜ projekteerinud hooldekodu, arvestades ministri määrust, mis reguleerib, milline hooldekodu olema peab. Ehkki Rapla vald loobus hoone arendamisest, on Tamm seda meelt, et kindlasti on seal võimalik hooldekoduteenust osutada.
Tamm lisas, et eakate arv suureneb ning vajadus sellise teenuse järele kasvab. Raplasse kavandatavas hooldekeskuses on kokku 288 teenusekohta. Selles osas ei ole peetud vajalikuks midagi ümber kalkuleerida. Erahooldekodu pakub inimestele lihtsalt rohkem valikuvõimalusi. Seda enam, et praegu ostab vald ka väljastpoolt Raplat hooldekoduteenust sisse. See on ilmselge märk, et nõudlus on hetkel pakkumisest suurem. Samuti hakkab tulevane Rapla hooldekeskus katma teenuseid, mille järele on riiklikult suur nõudlus. Näiteks kohad dementsetele.
Kokkuvõttes on Rapla valla sotsiaalnõunik seda meelt, et igaüks saab tulevikus teha oma valikud vastavalt soovidele ja rahakoti võimalustele.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare