-1.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSAvis Utilitas Rapla koosseis hakkab ilmet võtma

Avis Utilitas Rapla koosseis hakkab ilmet võtma

Siim Jõgis.

Koduse korvpallihooaja alguseni jääb ligikaudu poolteist kuud ning Avis Utilitas Rapla koosseis hakkab vaikselt välja kujunema.

Suurim uudis on kindlasti see, et meeskonna juhendamist jätkab senine peatreener Aivar Kuusmaa. Kolme aastaga Rap­lasse kaks pronksi ja hõbeda toonud Kuusmaa jätkab pea­treenerina vähemalt järgmised kaks hooaega.
Mängijatest on uutele jahimaadele siirdunud teatavasti keskmängija Thomas van der Mars ja tagamängija Martin Paasoja. Van der Mars liitus Eesti meistri BC Kalev/Cramoga ning teda võib eesoleval hooajal tõenäoliselt ka Sadolini spordihoones mängimas näha. Martin Paasoja karjäär jätkub Rumeenia kõrgliigas SCM Craiova meeskonnas, kus varem on mänginud ka Sten Sokk ja Reinar Hallik. Avis Utilitas Rapla punast särki kannavad järgmisel hooajal edasi kapten Indrek Kajupank ja Kristjan Voolaid. Viimasena selgus ka Sven Kaldre jätkamine.
Rapla korvpallikool teatas sotsiaalmeedias, et Voolaiu taastumisprotsess pärast põlvelõikust on seni olnud edukas ja sama hästi edenedes võib ta olla taas väljakul juba novembri lõpus. Seni kõige eksootilisem täiendus on kindlasti olnud ameerika tagamängija Nolan Cressler. 24-aastane ja 193-sentimeetri pikkune mängumees lõpetas kevadel ülikoolikarjääri tugevas Vanderbilti meeskonnas, kus ta mängis kaks hooaeg ühes NCAA kõvemas, SEC konverentsis.
Aivar Kuusmaa kommenteeris uut mängumeest sotsiaalmeedia vahendusel sedasi: “Mulle jäi esimesena silma see, et ta on meeskonnamängija. Selle omaduse puudumine on tavaliselt suurim nn rookie’de (algajate mängijate – toim) puudujääk. Tegemist on füüsiliselt tugeva mängumehega, kes ei põlga ka kaitsemängu. Me näeme, et tema roll rünnakul peaks Rap­las olema selgelt suurem, kui oli ülikoolis, sest ta on väga hea söötja ja tal on väga hea viskekäsi, mis minu arvates ei saanud piisavalt kasutust (kolmepunkti visete protsent oli 43)”.
Avis Utilitas Rapla mana­ger Jaak Karp ütles, et Cressler on mõeldud Martin Paasoja asendajaks, kuigi ta on loomupoolest teistsugune mängija. Plaani kohaselt jõuab ta Eestisse ning liitub meeskonna treeningutega septembri alguses. Eestis tuleb tal läbida ka meditsiiniline kontroll. Jaak Karp ütles, et meeskonna komplekteerimine on pooleli ning uusi liitujaid on veel oodata.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare