1.1 C
Rapla
Kolmapäev, 17 apr. 2024
RSIngliste küla sai esimese aukodaniku

Ingliste küla sai esimese aukodaniku

Mariliis Vest.

Laupäeval, paralleelselt Kehtna valla külade spordipäevaga, kuulutati Ingliste küla staadionil välja sealse piirkonna esimese aukodaniku tiitli saaja. Aukodanikuks sai 94-aastane Lennart Lepikult.

Ingliste külavanem Kaisa Vahtmäe märkis, et Lepikult on küla üks vanemaid elanikke ning teda sooviti tunnustada ning talle austust avaldada veel tema eluajal. Aukirjaga tänati meest kui austatud ja tunnustatud sportlast ning elupõlist põllumeest. Ühes aukirjaga avati staadionil Lepikulti auks pink, mis paigutatakse Inglistele, mehe kodu lähedale, jõe äärde.
Lennart Lepikulti poeg Jüri Lepikult ütles, et säärane austuse avaldamine tekitab ilusaid mõtteid ja uhke tunde, kuid paneb samas peale ka teatud kohustuse. Jüri sõnul on isa olnud Ingliste piirkonna külade ja kogukonna jaoks väga pikalt kohapeal olemas ning inimesed tunnevad teda ja peavad temast lugu. See on ka poja sõnul ilmselt põhjuseks, miks just Lennartile pink pühendati. Tipptasemel sportimise lõpetas Lennart Jüri sõnul siis, kui tema sündis. Sellegipoolest vedas ta edaspidi Ingliste piirkonna spordielu edasi. „Oma lapsepõlvest mäletan, kuidas nad käisid kolhoosi võistkonnaga külanõukogu võistlustel ja isa oli seal eestvedaja. Ja ma olin kuskil viiene, kui nad staadionit tegid korda,“ meenutab Jüri. Mehe sõnul isa palju ei räägi ning ütles tunnustuse kohta vaid järgmist: tore pink.
Raplamaa Sõnumite 30. jaanuari 2013. a numbris kirjutatakse, et Lennart Lepikulti suuremad saavutused spordimaailmas olid järgmised: 1951.aastal tuli ta esimest korda maanoorte vabariiklikuks meistriks 800 (1.58,2) ja 1500 m jooksus (4.00,4). 1952. aastal sai kahekordseks üleliiduliseks maanoorte meistriks. 1954 tuli Eesti meistriks Moskvas peetud 3000 m takistusjooksus (9.17). See oli kõigi aegade re­­kord, mis söerajal joostud.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare