11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArtikkelSportlik päev Kehtna vallas

Sportlik päev Kehtna vallas

Mariliis Vest / foto: Aare Hindremäe.

Kolmandat suve järjest kogunesid üheks päevaks kokku Kehtna valla külade inimesed, et koos läbi viia lõbus spordipäev. Sel korral tuldi kokku Inglistele, kus tähistati ühtlasi sealse spordiväljaku avamise 90.aastapäeva.

Kehtna valla külade spordipäev on olemuselt liikuv üritus, mis tähendab, et eesmärk on see igal aastal läbi viia valla eri paikades. Inglistel oldi tänavu kindla põhjusega – täitus 90 aastat küla spordiväljaku avamisest. Staadion ei ole enam küll ideaalses korras, kuid parajalt kõlblik spordirohke päeva läbiviimiseks.
Laupäevane ilm oli tohutult lämbe. See aga seitset kohale­tulnud sõpruskonda ei seganud, sest õnneks ei oodanud neid ees väga kontimurdvad või suurt pingutust nõudvad spordialad. Vastupidi – päeva eesmärk oli pakkuda lõbusaid, liikuvaid mänge, mis pakuksid osavõtjaile rõõmu ja midagi ka spordivõõrastele inimestele. Ühte võistkonda võis kuuluda 4-6 inimest.
Enne mõõduvõtmist marssisid võistlejad staadionile. Külade esindajad hoidsid kõrgel oma küla lippu ning kogu seltskond rivistas end staadionile. Saabus hobukaarik, milles istus Ingliste piirkonna esimene aukodanik Lennart Lepikult. Kõikide pealtvaatajate ja sportlaste silme all avati mehe auks temanimeline pink. Pärast pidulikku tseremooniat võis spordipäeva alanuks lugeda.
Võistlusalasid oli päeva jooksul kokku viis, esimene neist teatevõistlus. Seal tuli võistlejatel esimese ülesande­na kokku panna pusle, siis lüüa nael prussi, lennutada paberist lennukit ning joosta õhupalliga. Edasi mindi mängima inimlauajalgpalli, millest sai ka päeva tõmbenumber: pealtvaatajaid ja kaasaelajaid jagus ning võistlust kommen­teeriti lausa mikrofoniga.
Inimlauajalgpalli väljak on sarnane tavalisele lauajalgpalli omale, kuid mõõtmed on nii suured, et inimmängijad väljakule mahuksid. Ka torud olid paigaldatud, millest mängijatel tuli kinni hoida. Liikuda võis vaid paremale-vasakule nii, nagu lauajalgpallis ikka käib. Pealtnäha tundus jooksmist vähe olevat, kuid tegelikult oli vastupidi. Juba esimene viieminutiline poolaeg võttis osalejatel otsa­esised märjaks.
Samal ajal kui osa võistkondi jalgpalli tagus, hüppasid teised kõrval hoota kaugushüpet. Klassikaline ala, mida ilmselt paljud kooliajal proovida saanud. Edasi mindi veidi rahulikumas tempos, sest alaks oli discgolf. Läbida tuli kuus erinevat rada Ingliste küla peal nii metsas, jõeääres kui staadionil. Discgolf näitas eriti hästi ära, et tegemist oli sõbraliku mõõduvõtmise ja mõnusa ajaveetmisega, sest näiteks Kumma küla mehed koolitasid võistluse käigus oma Kehtna vastaseid selles osas, kuidas discgolfi ketast paremini käes hoida ja visata.
Viimane ala viis kõik võistlejad jõe äärde sillale. Algas parveralli, mida on varemgi Kehtnas läbi viidud. Sel korral aga pisut teistmoodi. Üles olid seatud nöörid, millega tuli võistlejatel end võimalikult kiiresti sihtpunkti tõmmata.
Nagu ikka, lõpeb üks õige spordipäev parimate võistkondade autasustamisega. Välja jaga­ti medalid ning võitja viis koju rändkarika ehk varese. Esimese koha võitlesid välja Kumma küla inimesed 47 punktiga, teise koha Ingliste võistkond skooriga 41 ning kolmanda koha said Nidre Päkapikud 40 punktiga.
Lisaks võistluse nautimisele said pealtvaatajad aega veeta vibulaskmise nurgas, kus oli kõigil võimalik kätt proovida. Lapsed said lastealal batuutidel möllata. Ürituse korraldasid Kehtna vallavalitsus ning kohalik aktiiv. Õhtul tantsutas kõiki ansambel Miki.


Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare