6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSAvis Utilitas Rapla koosseis täienes tublisti

Avis Utilitas Rapla koosseis täienes tublisti

Siim Jõgis / kujundus: Siim Solman

Viimase nädala jooksul on Avis Utilitas Rapla teatanud tervelt kuue uue mängija lisandumisest uue hooaja koosseisu. Kohalikele korvpallisõpradele on kõige tuntum nimi kindlasti Gert Dorbek.

Viimased neli hooaega Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna ridades pallinud 32-aastase Dorbeku jaoks on tegemist esimese klubiga Eestis, mis on väljaspool Tallinnat või Tartut. 193 sentimeetri pikkune tagamängija on viiekordne Eesti meister ja pikaaegne rahvuskoondise mängija. Avis Utilitas Rapla mänedžer Jaak Karp ütles, et klubi eesmärk on olnud leida võimalikult palju Eesti ja eriti Rapla juurtega mängijaid. “Iga mängija meie meeskonda muidugi ei sobi, aga tema puhul tundus, et sobib,” sõnas Karp Dorbeku liitumise kohta.
Veel on Avis Utilitas Rapla täiendanud koosseisu 27-aastase lätlasest ääremängija Maris Ziedinsiga (207 cm). Karp tõdes, et teda püüdis klubi Ventspilsist Raplasse tuua juba eelmise aasta üleminekuakna ajal, kuid kohale jõudis ta alles nüüd.
“Täpselt selline mängija, keda vajasime eelmine hooaeg ja vajame ka nüüd. Hea käega 4, kes on ohtlik väljast, kuid kes on piisavalt tugev, et ka korvi all põhitsentrit asendada,” iseloomustas uut täiendust peatreener Aivar Kuusmaa.
Tsentri positsiooni täitmiseks sõlmis Avis Utilitas Rapla oodatud lepingu keskmängija Devonte Upsoniga. Kõrge lennuga ameeriklane tuleb Raplasse Helsingi Seagullsi meeskonnast, kellega tal õnnestus möödunud hooajal saavutada Soome kõrgliigas kolmas koht.
„Olen alati uskunud, et üks Devonte Upson peaks igal aastal meeskonnas olema. Mäletan hästi, mida pakkus rahvale Maurice Kemp kaks hooaega tagasi, mõned inimesed tulid saali vaid tema pärast. Olen kindel, et lisaks panusele meeskonna edusse toob tema mäng palju elevust pealtvaatajatele. Tegemist on ülimalt atleetliku korvpalluriga, kelle värbamisel oli suur osakaal väga positiivsel taustainfol eelmisest koduklubist Helsingist,“ andis uuele mängijale hinnangu klubi manager Jaak Karp.
Pärast viit hooaega on Rap­la esindusmeeskonna särgis tagasi Kustas Põldoja. Rapla korvpallikoolis treenimist alustanud mängija kuulus kahel esimesel meistriliiga hooajal Piimameister Otto/Rapla koosseisu ning on nüüd kodulinna naasmas nii mängija kui ka noortetreenerina. Vahepealsetel aastatel Tartu Ülikoolis õppides jätkas ta õpingute kõrvalt korvpalli mängimist I liigas Tartu Kalev/Estiko ridades.
Karp ütles, et Põldoja liitumine on igati positiivne uudis, sest ta alustas korvpalli mängimist Raplas ning jõudis siia nüüd tagasi. Eriti head meelt tunneb Karp enda sõnul selle üle, et lisaks mängimisele hakkab ta juhendama ka noortegruppe. “Ta ei ole aastaid meistriliiga tasemel mänginud, aga ma näen, et ta on tahtmist täis, et ennast tõestada,” sõnas Karp.
Võrreldes eelmise hooaja koosseisuga jätkavad Raplas mängimist meeskonna pesamunad Gregor Ilves ja Marek Ruut. Mõlemad noormehed alustasid korvpalli ABC õppimisega Rapla korvpallikoolis, jõudes välja klubi esindusmeeskonda, kus Gregoril algab teine ja Marekil kolmas meistriliiga hooaeg.
Jaak Karp ütles, et sellega on meeskonna tuumik koos ja nüüd võetakse uute mängijate liitumisega hoog maha ja vaadatakse rahulikult ringi. Küll aga otsib klubi jätkuvalt uut mängujuhti. Samuti on Karbi sõnul räägitud võimaliku liitumise teemal ühe noore Eesti korvpalluriga, kuid see ei ole kaugeltki kindel variant.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare