2.7 C
Rapla
Kolmapäev, 17 apr. 2024
RSGert Dorbek: Tahaks eelmise hooaja tulemust vähemalt korrata

Gert Dorbek: Tahaks eelmise hooaja tulemust vähemalt korrata

Siim Jõgis / foto: Siim Solman

Algavaks hooajaks Avis Utilitas Raplaga liitunud tagamängija Gert Dorbek (32) ütles, et eesmärgid tulebki kõrged seada ning tema tahaks väga eelmise hooaja tulemust vähemalt korrata ehk mängida Alexela meistriliiga finaalseerias.

Dorbek on praeguse seisuga Avis Utilitas Rapla vanim ja kogenuim mängija. Viimastel hooaegadel on ta esindanud nii BC Kalev/Cramo kui ka Tartu Üilikooli värve. Ühe hooaja 2008-09 on ta mänginud ka Ukraina kõrgliigas, kuuludes Zaporožje Ferro-ZMTU meeskonda. Eesti koondises tegi ta debüüdi 2003. aastal. 2015. aastal mängis ta koondisega Riias toimunud Euroopa meistrivõistluste alagrupiturniiril. Mängijana on ta tulnud viis korda Eesti meistriks. Lisaks on tal Eesti meistrivõistluste auhinnakapis kaks hõbemedalit ja neli pronksi.

Kuidas uue hooaja ettevalmistus seni kulgenud on? Olete uue keskkonnaga kohanenud?
Ettevalmistus kulgeb samm-sammult. Hooaja alguseni jääb veel natuke aega. Minu jaoks see küll uus keskkond ei ole. Eesti on väike ja kõik tunnevad nagunii kõiki. Kohanemisega probleeme ei ole.

Te olete ka varem Aivar Kuusmaa käe all mänginud. Kui langetasite otsuse liituda Avis Utilitas Raplaga, siis milline kaal oli sellel, et Kuusmaa on siin peatreener?
Eks me ikka omavahel rääkisime. Me oleme sugulased. Mingil määral see ikka mõjutas.

Viimastel hooaegadel olete mänginud BC Kalev/Cramos ja Tartu Ülikoolis. Kas Raplasse tulek on samm teie karjääris tagasi?
Ei, mis samm tagasi? See oli ikka samm edasi minu karjääris. Eelmisel hooajal jäi Tartu kolmandaks ja nüüd ma tulin teise koha meeskonda. See on samm edasi.

Praeguse seisuga olete te võistkonna vanim ja kogenuim mängija. Kas see lisab vastutust?
Keeruline öelda. Võistkond pole veel täielikult koos. Välismaalased ei ole treeningutega liitunud. See ei saa ka paika kohe esimeses trennis. Pigem loksub see ise paika. Praegu mul küll mingeid lisapingeid peal ei ole.

Avis Utilitas Rapla mängib algaval hooajal Alexela meistriliigas ja Balti liigas. Kui oluline ja prestiižne on teie jaoks Balti liiga?
Vahet ei ole, mis liigat sa mängid. Igal juhul tahad hästi esineda ja võimalikult kõrgel kohal lõpetada. Klubi täpseid eesmärke ma praegu ei tea, aga iga mängija tahab võimalikult head esitust näidata. Olen mänginud VTB Ühisliigat, mis on väga keeruline liiga, aga ikkagi sa tahad anda endast parima. Kõik liigad on tähtsad.
Praegu küll ei tea, mis formaadis Balti liiga olema hakkab. Oleneb, mis meeskonnad seal mängima hakkavad. Leedu tipud kindlasti ei löö kaasa. Riia VEF mängib VTB liigat. Aga teised satsid, näiteks Valmiera on igati korralikud meeskonnad. Paar viimast aastat on Balti liiga olnud minu arust natuke naljakas formaadis, sest osa võistkondi liituvad alles kevadel.

Aga Alexela meistriliiga? Kas finaalipääsu kordamine oleks reaalne eesmärk?
Madalamat eesmärki seada oleks imelik. Iseasi, kuidas võistkond kokku saadakse ja kuidas hooaeg kulgema hakkab. Eks aeg näitab, aga eesmärgid peavad loomulikult kõrged olema. Mina tahaks väga eelmise hooaja tulemust korrata.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare