9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSJuuru vallavanemaks valiti Aare Heinvee

Juuru vallavanemaks valiti Aare Heinvee

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman

Juuru volikogu valis endale 7. juuli istungil uue esimehe, kuid vallavanema valimine lükati edasi põhjendusega, et läbirääkimised alles käivad. Esmaspäeval leidis aset järjekordne Juuru volikogu erakorraline istung, mille päevakorras oli nii vallavanema kui ka vallavalitsuse valimine.

Vallavanema kandidaadid tuleb volikogule kirjalikult esitada. Volikogu esimees Marina Runno ütles, et enne koosolekut esitati kaks avaldust. Hannes Vald oli esitanud Juuru vallavanema kohale Aare Heinvee ning Tiina Tiitso valla pikaajalise arendus- ja kultuurispetsialisti Aili Normaku. Istungi käigus kedagi täiendavalt ei lisatud.
Mõlemad kandidaadid andsid ülevaate omandatud haridusest ning eelnevast töökogemusest.

Kasulik kogemus

Aare Heinvee CV-s on Rapla linnapeaks ja hiljem vallavanemaks olemine, samuti on ta olnud valitud Riigikogusse. „Ma arvan, et olen vastavalt oma töö- ja elukogemusele nii vastutusrikkaks ülesandeks valmis,“ rääkis Heinvee, miks kandideerib Juuru vallavanema kohale.


Oma lõpliku jah-sõna andis ta päev enne volikogu istungit. Enne seda kohtus ta volikogu ja vallavalitsuse liikmetega.
Tiina Tiitso tundis huvi, kas Heinvee jõuab nii lühikese aja jooksul end Juuru asjadega piisavalt kurssi viia. „Kas see on kõige õigem otsus?“ küsis ta kandidaadilt. Heinvee vastas, et ettepaneku tegi talle volikogu ja selle tagamaid peaksid need inimesed ise avama. Ta lisas, et tema esmane vastus oli kõhklev ning pigem eitav. Samas teab Heinvee Rapla maakonna ja Rapla ühinemispiirkonna probleeme haldusreformi taustal. Ta usub, et saab mingites küsimustes kasulik olla ka laiemalt, mitte ainult sellele piirkonnale. Heinveel on teatavasti kogemus Rapla linna ja valla ühendamisest ning see aitab hoiduda neist asjadest, mis tollal kõige paremini ei läinud.
Heinvee ütles, et tema eesmärk on ühinemisprotsess võimalikult sujuvalt läbi viia. Ta lisas, et kui Juuru ei ole liitunud ühinemisgrupiga, siis on väga suur oht n-ö rongist maha jääda. „Ma tunnen ennast Juuru vallaga nagu üldse terve maakonnaga suhteliselt kindlalt,“ ütles Heinvee.
Heinvee kandidatuuri esitanud Hannes Vald täiendas omalt poolt, et Heinveel on ülevaade nii ühinemise positiivsest kui ka negatiivsest poolest. Samuti ei pea ta vallavanema rutiinset tööd õppima hakkama, vaid on kohe valmis tegutsema.

Oma inimene

Teine vallavanema kandidaat Aili Normak on sündinud Mahtras ja koolis käinud Juurus. 2003. aastast on ta töötanud Juuru vallavalitsuses, algul haridus- ja kultuurispetsialistina ning seejärel arendus- ja kultuurispetsialistina.
„Olen üsna hästi kursis Juuru valla eluoluga,“ rääkis Normak, kes andis nõusoleku kandideerimiseks, tundes kohustust, vastutust ja ka teatud soovi viia edasi alustatud töid ja tegemisi.
Ta ütles, et olukorras, kuhu Juuru vald haldusreformi käigus on jõudnud, tuleb täna ühinemisprotsess lõpule viia. „Usun, et mul oleks selleks piisavalt kogemusi, kuna ma olen olnud vallavanema asendusliige Raplamaa Omavalitsuste Liidus, piisavalt suhelnud praeguste omavalitsusjuhtidega, osalenud erinevates komisjonides ja toimkondades,“ rääkis ta.
Tiina Tiitso põhjendas oma kandidaadivalikut kirglikult. „Esimene mõte [pärast vallavanema lahkumist – toim] oli, et kõige parem oleks, kui vallavanemana jätkaks meie enda inimene, kes on iga päev asjadega kursis,“ ütles Tiitso. Ta lisas, et tunneks end turvaliselt, kui valda juhiks, viiks edasi ja lõpule Juuru enda inimene. Tiitso sõnul on ta kohalike inimestega rääkides saanud signaali, et ka nemad soovivad valla eesotsas näha omakandi inimest.
„Igal juhul valin ma Aili ja soovitan ka teil väga sügavalt mõelda, kes on meie kõrval kogu aeg olnud,“ oli Tiitso seda meelt, et selleks kaheks kuuks, mis valimisteni jäänud, võiks vallavanema leida oma rahva hulgast.
Urmas Tammemäe küsis Normakult, kas tema jaoks on vahet, kas Juuru liidetakse Rapla või Kohilaga. Normak vastas, et kindlasti on vahe ning läbirääkimiste käigus tuleb jõuda selgusele, mis antud olukorras on võimalik teha. Volikogu esimehe Marina Runno sõnul oleks kahju, kui Normaku teadmistepagasiga inimene ei saaks vallavanemaks valituna jätkata arendusspetsialisti tööd.
Salajane hääletus viidi läbi kiiresti ning seitsme poolthäälega valiti Juuru järgmiseks ja ilmselt ka viimaseks vallavanemaks Aare Heinvee. „Luban, et tänasest päevast on Juuru vald minu elus esimesel järjekohal,“ ütles vastne vallavanem volikogu tänades. „Taandan teised asjad, nagu mul on tavaks olnud, Juuru valla nimel.“
Veel oli päevakavas vallavalitsuse liikmete valimine. Tehti ettepanek eelmise koosseisu liikmete jätkamiseks, mis ka kinnitati. Vallavalitsusse kuuluvad seega valla arendus- ja kultuurispetsialist Aili Normak, keskkonna- ja maaspetsialist Vallo Leinberg ning pearaamatupidaja Agle Romulus. Neile lisandus uue vallavanemana Aare Heinvee.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare