-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
ArtikkelFOTOD: Kohila Hoovide Teater lõbustas peresid kolme etendusega

FOTOD: Kohila Hoovide Teater lõbustas peresid kolme etendusega

Helerin Väronen / fotod: Eva Lillemaa.

Eelmisel reedel ja laupäeval sai Kohila koduõues näha teatrit. Kaks päeva, kaks koduhoovi ja kolm erinevat etendust.

Kohila Hoovide Teatri idee autoriks ja eestvedajaks on Kairis Kontus, kes on Kohila mõisakooli õpetaja ja võimlemisrühma Ilus Rüht treener. Ka varem on Kontus teatriga seotud olnud, ta on rahva ette toonud mitu kogukonnamuusikali. Eelmisel aastal oli selleks “Momo” ja veel enne seda „Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi“.
Idee teha hoovides teatrit saadi Rootsist, kus Kontus külastas perega Astrid Lindgreni teemaparki. Seal toimusid näitemängud idüllilises hoovis ja Kontusel tekkis idee, et ka Kohilas võiks koduhoovides teatrit vaadata. Selline oma õue avamine on Kohila rahvale juba kohvikutepäeva kaudu tuttav. Nii otsustati esimest korda proovida hooviteatrit. Ettevõtmist toetas ka Kohila vallavalitsus ja kohaliku omaalgatuse programm.
Reedel Luha tänavas nähtud etendus “Konna musi” põhineb Andres Kivirähu raamatul. Näitlejateks olid Kohila Männi lasteaia töötajad. Peale etendust lõbustas lapsi kloun (Margit Ring). Etendust oli vaatama kutsutud nii lasteaialapsi kui ka koduseid lapsi, et pakkuda neile rõõmsat vaheldust ja võimalust teiste lastega mängida. Pealtvaatajaid kogunes reedel umbes 50 ringis.
Laupäeval näidati Salutagusel Kontuse enda koduõuel publikule kahte etendust, üheks oli Astrid Lindgreni „Vahtramäe Emil“ ja teiseks oli natuke vanemale vaatajale mõeldud Klara Biegleri komöödia “Võõrasema”. Pidevalt pahandustesse sattuva Emili seikluste puhul olid osatäitjateks Kohila ja Raplamaaga seotud inimesed, kellest keegi ei olnud päriselt näitleja. Etenduses tegid kaasa ka võimlemisrühma Ilus Rüht neiud. “Võõrasema” etendust kandis ette Valtu külateater Anderaasuke. Korraldajate arvates võis teisel päeval kohal olla kuni 100 inimest. Pärast etendusi said lapsed üheskoos mängida, mängumajas turnida ja batuudil hüpata. Elevust tekitas ka võimalus jäneseid paitada. Publiku hulgas oli ka neid peresid, kes tulid kohale mõlemal päeval
Peale heade emotsioonide, mida need kaks päeva nii suuretele kui väikestele pakkusid, aitas selline üritus saada tuttavaks kodukandi rahvaga. Korraldajate sõnul oli meeleolu väga sõbralik ja hubane, seega sai eesmärk, kogukonna liitmine, kindlasti täidetud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare