7.7 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSMahe ilm soosis rahvajooksul kiireid aegu

Mahe ilm soosis rahvajooksul kiireid aegu

Siim Jõgis / foto: FB: Kohila vald

Pühapäeval, 27. augustil toimus 21. korda Kohila Konsumi rahvajooks. Võistlus toimus lühemal, 5,6-, ja pikemal, 10,7-kilomeetrisel rajal. Osalejate arvu poolest oli lühem distants populaarsem. Sellest võttis osa 97 ning pikemast distantsist 35 jooksjat. Rada kulges Kohila tänavatel, start ning finiš olid kooli juures staadionil.

Pikemal distantsil näitas kiireimat aega Olavi Allase (KJK Järvala), kes oli võidukas ka mõned nädalad tagasi Konsumi Rapla-Kehtna maanteejooksul. Kohilas läbis ta 10,7 kilomeetrit ajaga 35 minutit ja 14,6 sekundit. Kiirele ajale aitas kindlasti kaasa ka ilmataadi õnnistus. Ilm ei olnud liiga palav ega liiga jahe. Just ideaalne, et häid aegu näidata. Seda tõestas ka teise koha napsanud Taavi Tambur (Sparta), kes kaotas võitjale pisut rohkem kui neliteist sekundit. Tamburi aeg oli 35.28,7.
Võistluse taset näitab see, et kõik kolm pjedestaalil lõpetanud jooksjat said kirja aja alla neljakümne minuti. Kolmandana ületas finišijoone Marti Medar (Treeningpartner/Diadora noortetiim) ajaga 37.15,0.
Naiste arvestuses võttis esikoha üldarvestuses viiendana finišisse jõudnud Kaia Lepik (Täppsportlased). Tema aeg oli 41.43,4. Teise koha saanud Külli Sizaskit edestas ta ligi viie minutiga. Sizaski aeg oli 46.41,1. Kolmanda koha sai Katrin Kruusamägi ajaga 49.52,0.
Lühemal, 5,6-kilomeetrisel rajal näitas kiireimat aega Mardo Lundver (Tallinn/Lasnamäe), kes ületas finišijoone ajaga 18.38,7. Esikohale suurt konkurentsi ei olnud, sest teiseks tulnud Arvi Alamaa (Rapla jooksuklubi) kaotas võitjale 36,5 sekundiga. Alamaa aeg oli 19.15,2. Viisteist sekundit hiljem ületas lõpujoone kolmandana Karol Hanga (Kose spordikool) ajaga 19.30,6. Ülinapilt jäi neljandaks Mario Markus Rapla jooksuklubist, kes kaotas Hangale kõigest 0,3 sekundiga.
Naiste esikolmiku moodustasid Liliana Torn (22.20,6), Mirjam Piik (Täppsportlased; 23.42,1) ja Mirjam Vint (24.15,8). Kohila Konsumi rahvajooksu korraldaja Erik Horn ütles, et alati oleks hea meel näha stardis rohkem osalejaid, aga rõõmustada võib selle üle, et jooksust võtavad aina aktiivsemalt osa kohalikud Kohila asutused. Teist aastat järjest on trend ka see, et lühemal distantsil osaleb rohkem jooksjaid ja kepikõndijaid kui pikemal.

Lastejooksudest võttis osa peaaegu sada last. Enne starti viis neile soojenduse läbi kergejõustiklane Anett Maripuu. Juba on paigas ka see, et Kohila Konsumi rahvajooks toimub ka järgmisel aastal. Paigas on ka kuupäev – 26. august. Konsumi Rapla-Kehtna maanteejooks on järgmisel aastal 5. augustil.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare