-1.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSFOTOD: Passi saab nüüd politseijaoskonnast

FOTOD: Passi saab nüüd politseijaoskonnast

Katri Reinsalu / fotod: Siim Solman.

Mitu kuud kestnud remont Rapla politseijaoskonnas on lõppenud ja siiani Rapla riigimajas asunud teenindus on politseijaoskonnaga sama katuse alla kolinud. Nüüd tuleb seega passi ja ID-kaar­di taotlemiseks Savi tänavale minna.

Esmaspäeva hommikul käis töö teeninduse uutes ruumides juba kella üheksast. Esimesed kliendid olid kohal, et dokumente taotleda. Töösagina taustal ütles paar sõna Rapla politseijaoskonna juht Janno Ruus.
Ta väljendas heameelt, et kolleegid on nüüd ühise katuse all. See on ka üks teeninduse kolimise põhjuseid. Riigimajas töötanud inimesed jäid paratamatult politsei tegevustest natuke eemale. Nüüd on neil aga ilusad ja head ruumid. Samuti on ühise katuse all lihtsam töötajate asendamisi korraldada.
Samas oli kolimise taga ka turvalisuse küsimus. Lisaks tavalisele passile saab teeninduses taotleda näiteks relvaluba. On hea, kui need toimingud tehakse politseiga samas majas.
Algul kasutas teeninduse praeguseid ruume politsei korrapidaja. Hiljem asus seal klienditeenindaja. On selge, et ruumid olid ainult ühe inimese jaoks liiga suured. Ruus usub, et täna on leitud ruumidele mõistlikum kasutus.
Sisustus võeti kaasa riigimajast. Mööbel oli üsna korralik ja seetõttu ei vajanud väljavahetamist. Lisaks on igas Eesti teeninduses praegu sama sisustus. Ei ole vahet, millises linnas passi taotleda, sest vaatepilt uksest sisse astudes on sama.
Ruus ütles, et saab aru kesklinnas elavate inimeste murest, kelle jaoks teenindus jääb nüüd märksa kaugemale. Samal ajal elab ka politseijaoskonna piirkonnas palju inimesi. Näiteks rongiga kaugemalt tulijatele on uus asukoht lähemal kui varem. Ta avaldas lootust, et Rapla puhul ei ole tegemist nii suure linnaga, kus sellised vahemaad suurt rolli peaksid mängima.
„Siiralt loodan, et need asjad siin loksuvad kenasti paika,“ ütles Ruus. Ta usub, et kliendid annavad kindlasti tagasisidet, kuidas nad uue korraldusega rahul on.
Politsei jaoks on ehk uus see, et majas hakkab nüüd palju rohkem inimesi käima. Ruus ütles, et politseisse avalduse tegijaid õnneks praegu nii palju ei ole. Ehk annavad dokumentide taotlejad majale uut hingamist.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare