9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRapla naiskond jääb Eesti-Läti ühisliigast kõrvale

Rapla naiskond jääb Eesti-Läti ühisliigast kõrvale

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

 

Rapla valla plaan kuulutada Rapla Eesti korvpallipealinnaks on saanud esimese tõsise tagasilöögi.

Kui see otsus langetati, toodi ühe põhjusena välja see, et kohalik naiskond FCR Media/Rapla KK tõi Eesti-Läti ühisliigast koju kuldmedalid ning Balti liigast väärtusliku teise koha. Nüüd võib sajaprotsendilise kindlusega öelda, et eesootaval hooajal ei mängi Rapla naiskond isegi mitte Eesti kõrgliigas.
Eelmisel hooajal FCR Media/Rapla KK naiskonda mänedžerina vedanud Rando Reining ütles, et põhjused on puhtalt finantsilised. Ülejäänu oli tema sõnul kõik olemas, isegi trenni oleks saanud kohe hakata tegema, aga puudu oli rahalistest vahenditest. Selle olukorra kohta võiks öelda, et lootus suri viimasena. Terve suve oli lootus üleval, et ehk naiskond ikkagi suudab vajalikud toetajad leida. Eesti korvpalliliidult saadi isegi ajapikendust, et naiskonda üles anda. Kahjuks ühtegi lahendust ei leitud.
Loomulikult tähendab see ka seda, et Rapla naiskond ei tee kaasa Balti liigas, kus eelmisel hooajal esimese Eesti naiskonnana finaali pääseti. Toona ütlesid nii mängijad kui ka peatreener, et see hõbe on isegi magusam medal kui Eesti-Läti ühisliiga kuld. Korvpallikaardilt Rapla naiskond siiski päris ära ei kao. Oma esindus pannakse välja Apollo liigas ehk Eesti esiliigas. Mängima hakkavad seal suuresti kohalikud Rapla tüdrukud.
Reining ütles, et kaasatakse noori mängijaid ning mõned kogenumad korvpallurid teevad comeback’i (eesti keeles tagasituleku). Hea meel on tal selle üle, et eelmisel hooajal nõnda edukalt mängiti. “Kurb, et tänavu nii läks, aga tegutseda saab ainult vastavalt oma võimalustele,” ütles Reining. Enda sõnul ta Rapla korvpalliga sidet lõplikult ei kaota, aga loomulikult ei ole see enam nii tihe kui eelmisel hooajal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare