11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRaplast Kehtnasse jõudis kõige kiiremini Olavi Allase

Raplast Kehtnasse jõudis kõige kiiremini Olavi Allase

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Konsumi Rapla-Kehtna maanteejooks on kujunenud mõnusaks traditsiooniks, mis juhatab jooksusõprade jaoks sisse augustikuu. Tänavu toimus võistlus kuuendat korda ning viimaste aastate kiireimat aega suutis näidata Olavi Allase (KJK Järvala).

Rapla ühisgümnaasiumi staadionilt stardi saanud jooksus jõudis ta finišisse Kehtna A ja O parklas ajaga 38 minutit ja 12,9 sekundit. Üksteist sekundit hiljem ületas lõpujoone Argo Jõesoo (Läänemaa Kergejõustikuklubi). Tema aeg oli 38.23,7. Kolmandana lõpetanud Sander Vaher (EKJ SK) jäi kahele kiiremale alla juba enam kui minutiga. Vaheri ajaks märgiti protokolli 39.42,5. Nemad kolmekesi olid ainsad, kes suutsid 11,5-kilomeetrise distantsi läbida alla neljakümne minuti.


Eriti tasavägine oli naiste arvestuse finiš. Erakordselt võrdselt ületasid lõpujoone Kaisa Kukk (Treeningpartner/PPA) ja Kaia Lepik (Täppsportlaste). Õige napilt võttis esikoha siiski Kukk, kelle aeg oli 44.32,4. Lepikule märgiti lõpuajaks 44.32,9. Naiste arvestuses sai kolmanda koha Kristiina Verevmägi (Täppsportlased) ajaga 45.24,9. Kokku läbis 11,5-kilomeetrise distantsi 72 jooksjat.
Naiste arvestuse võitja Kaisa Kukk kommenteeris sotsiaalmeedia vahendusel pühapäevast võistlust nii: “Rapla – Kehtna maanteejooksul said jooksjad nii kõrvetavat päikest, kohati tugevat vastutuult ja viimased lõpetajad ka paduvihma. Endal õnnestus joosta distantsi algus grupis ja kogu distants kõrvuti Kaia Lepikuga. Tuule eest kaitsesid vahepeal tublid Sparta poisid, kuigi lõpuosa punnitasime Kaiaga kõrvuti. Oli tore ja meeleolukas jooks, korraldus hea ja kuigi autasustamine tuli teha paduvihma tõttu telgis, siis ikka soovitan jooksuvõistlust kõigile!”
Lühemal ehk viiekilomeetrisel rajal napsas esikoha triatleet Aleksandr Latin (Triatloniklubi 21CC) ajaga 16.16,8. Talle järgnesid teisena Arvi Alamaa (Rapla Jooksuklubi; 16.53,6) ja kolmandana Aleksandr Kuleshov (Treeningpartner; 17.19,1). Naiste arvestuses moodustasid esikolmiku Mirjam Vint (22.02,7), Pille Visser (22.52,9) ja Anna Šerstjuk (23.31,4). Kokku läbis lühema distantsi 55 jooksjat.
Konsumi Rapla-Kehtna maanteejooksu peakorraldaja Erik Horn ütles, et ta lootis näha rajal rohkem jooksjaid ning ennekõike rohkem just kohalikke inimesi. Järgmiseks aastaks soovib ta enda sõnul tuua rajale vähemalt 300 jooksjat. “Tahame kindlasti järgmistel aastatel kasvada,” sõnas Horn. Ka lühem distants lisati võistlustele just selleks, et jooks oleks jõukohane kõikidele soovijatele. Lisaks toimusid enne põhidistantse lastejooksud, milles osales sadakond mudilast.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare