6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSRaskeveokid sõidavad vastvalminud teel

Raskeveokid sõidavad vastvalminud teel

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman

Rapla vallas Väljataguse külas sai hiljaaegu mustkatte alla Vanakubja tee. Koos tee parandamisega seati üles ka piiravad märgid, et tee peal tohib sõita 30 km/h ja keelatud on liigelda üle kaheksatonniste sõidukitega. Esmaspäeval-teisipäeval sõitis aga vastvalminud teel justnimelt rasketehnika ja see pani kohalikud elanikud kukalt kratsima.
Tee läheduses teeb üks ettevõte metsatöid ning kasutas teed puidu väljaviimiseks. Olukord tekitas palju segadust ning välja sai kutsutud isegi politsei. Raplamaa Sõnumitele teatas sellest kohalik elanik, keda pahandas, et märkidest kinni ei peeta.
Rapla abivallavanem Meelis Mägi ütles, et tööd Vanakubja teel viidi läbi, nagu teehoiukavas ette oli nähtud. Tee sai freespurukatte koos kahekordse pindamisega. Viimane kiht toodi peale üle-eelmisel nädalal. Mägi sõnul metsavedaja tegelikult midagi ei rikkunud. Nimelt olid massipiirangu märgid pandud üles vaid selleks ajaks, kui tee taheneb. Esmaspäevast andis vald aga ettevõttele loa väljavedu teha.
Mägi sõnul pöörati massipiirangu märgid juba esmaspäevaks ära. Samas on selge, et ilmselt ei tehtud seda piisavalt hoolikalt, sest kohalikud elanikud ei saanud aru, et märgid enam ei kehti. Märgid viidi ära alles teisipäeva lõunal. Nii märkide paigaldamine kui ka nende eemaldamine oli vallavalitsuse otsus. Mägi ütles, et nii palju kui tema teab, siis tee valmimisest kuni esmaspäevani raskeveokid oma tööd ei teinud.
Tee läheduses on langid tegelikult kahel metsaettevõttel. Praegu teostab oma töid ümarpuiduga tegelev ettevõte, luba on taotlenud aga ka hakkepuidu ettevõte.
Mägi saab aru, et inimestele ei meeldi, kui raskeveokid nende majade juurest mööda sõidavad, kuid ettevõtted peavad oma materjali saama ära tuua. Mägi rõhutas, et tegemist on valla avaliku teega.
Omavahel on kokku lepitud, et vihmaste ilmadega katkestatakse tööd. Ümarpuidu firma pidavat kuiva ilma puhul tööde teostamiseks kolme päeva vajama. Hakkepuidu firma, kes ei ole veel tööd alustanud, taotles luba nelja edasi-tagasi sõidu jaoks. Seega peaksid tööd Mägi sõnul selle nädala jooksul tehtud saama. Ta lisas, et igapäevast ja -kuist sõitu sellel teel olema ei hakka. Kehtima jäi ka kiirusepiirang 30 km/h.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare