11.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRätsepa tee õunaaia uusarendus on külmutatud

Rätsepa tee õunaaia uusarendus on külmutatud

Helerin Väronen  / foto: Siim Solman.

Eelmisel nädalal ilmus Raplamaa Sõnumites artikkel „Volikogu liikme kodutee sai mustkatte alla – juhus või mitte?“, milles uuriti, mis asjaoludel sai kahekordse pindamise teelõik Raka külas, mille äärde jääb vaid kaks majapidamist.

Sama teemat kajastas ka Kanal 2 saade „Reporter“. Seal näidatud lõigus ütles Rapla vallavolikogu liige ja Raka külavanem Tiit Tammsaar, kelle koduni remonditud teelõik ulatub, ühele Raka küla elanikule käega põllu suunas viibates: „Siin on 16 krunti, me ootame, äkki tuleb nüüd keegi. Elektri saime korda, nüüd saame ka tee korda. On lootust, et maale tuleb nüüd mõni inimene.“ Samuti on sotsiaalmeedias väidetud, et sinna õunaaeda tuleb uusarendus.
Kunagises õunaaias on küll kokku 16 krunti ja kahele neist on ka püstitatud majad, mis on kasutuses. Ülejäänud 14 krunti on alates majanduslangusest lihtsalt tühjalt, võssakasvanuna seisnud. Tammsaar on ka väitnud, et on rääkinud Arca Nova OÜ juhi Marek Jallaiga, kes on lubanud kohe ehitama hakata, nüüd, kus tee on olemas. Marek Jallai oli aga siiralt imestunud, kui küsisime temalt väidetava uusarenduse kohta. „Meile pole ühtegi ettepanekut ega hinnapakkumist tehtud,“ ei teadnud Jallai sellistest lubadustest midagi.
Aastatuhande algul nende kruntide arenduse taga olnud Karl Lister sõnas, et need tühjalt seisvad krundid on umbes kuus aastat päevakorrast maas olnud ja teema on külmutatud. Osa krunte on tema sõnul küll veel müügis, kuid lootust neid müüa ei ole. Tammsaare väitega, et justkui kordatehtud tee tooks kedagi sinna elama, Lister nõus ei ole.
„Neid krunte puudutab see Rätsepa tee vaid umbes 60 meetri ulatuses, nii et lisandväärtust see neile juurde ei annaks,“ sõnas Lister.
Kui Rapla vald oleks leidnud, et nad kuidagi tahavad toetada neile kruntidele omaniku leidmist, siis oleks nad Listeri sõnul võinud hoopiski kruntideni viiva tee mustkatte alla panna. Olukord on seda absurdsem, et küllalt on külasid ka sealsamas, kus talusid on rohkem kui kaks, kuid teehoolduseks pole vallal väidetavalt raha.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare