11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSAmeerika jalgpalli kogemusega tsenter – Devonte Upson

Ameerika jalgpalli kogemusega tsenter – Devonte Upson

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Devonte Upson (24) on Avis Utilitas Rapla tänavune täiendus, kes hakkab täitma Thomas van der Marsist tühjaks jäänud kohta korvi all.

Tegemist on atleetliku mängijaga, kes on nooruses tegelenud ka Ameerika jalgpalliga. Suhtlejana on ta siiras ja jutukas ning nii ei ole temaga ühist keelt leida keeruline. Tänavune hooaeg on talle Euroopas kolmas. Varem on ta mänginud Šveitsi ja Soome liigas. Nüüd on aeg teha tutvust Alexela korvpalli meistriliiga ja Balti liigaga. Praeguseks on ta Eestis olnud ja meeskonna treeningutes kaasa löönud ligi kaks nädalat. Ta tunnistas, et meeskonna koostöös on veel üht-teist parandada.
Pikkust on Upsonil 206 sentimeetrit, mis teeb temast Avis Utilitas Rapla pikima mängija. Maris Ziedins on temast kolm sentimeetrit lühem. Uue Alexela meistriliiga hooaja alguseni jääb kaks nädalat. Hooaja esimeses matšis lähevad neljapäeval, 5. oktoobril Kalevi spordihallis vastamisi kevadised finalistid BC Kalev/Cramo ja Avis Utilitas Rapla.

Oled kenasti Rapla eluga kohanenud?
Praegu küll. Siin on päris ilus. Algul, kui Eestisse jõudsin, siis jäid mu reisikotid maha ja mul polnud riideid.

Kuidas see juhtus?
Mingi segadus oli Varssavi lennujaamas. Lõpuks sain need ikkagi kätte, aga kolm päeva hiljem.

Eelmisel hooajal mängisid sa Soome liigas Helsinki Seagulls’i meeskonnas. Kas see oli sinu esimene hooaeg Euroopas?
Ei, tegelikult teine. Esimene oli Šveitsis Baselis hooajal 2015/16.

Miks sa otsustasid liituda just Avis Utilitas Rapla meeskonnaga?
See oli teine pakkumine, mille sain. Mulle väga meeldis Helsingi ja ma tahtsin samasse piirkonda tagasi tulla. Mulle väga meeldib, et Rapla asub Tallinnast eemal, aga samas päris lähedal. Suure linna probleeme siin ei ole ja loodetavasti õnnestub mul natuke raha säästa. Arvasin, et Rapla on hea koht, kuhu tulla.

Esimesed treeningmängud on peetud ja nendest tulid ainult kaotused. Mida nende mängude kohta öelda saab? (Intervjuu on tehtud enne teisipäevaõhtust kontrollkohtumist Tampere Pyrintö vastu.)
Meil on vaja paremat meeskonnasisest koostööd. Ma aimasin, et olukord on selline, sest meil oli vähe treeninguid enne mänge. Kohati oli mäng kohmakas, aga ma usun, et probleemi ei ole, sest pikk hooaeg on alles ees.

Kas see muutis meeskonnaga kohanemise lihtsamaks, et siin on ka teine ameeriklane Nolan Cressler?
See on minu kolmas hooaeg Euroopas ja mulle väga meeldib siin. Kui sa oled esimest hooaega välisriigis, siis see kindlasti aitaks. Minu jaoks ei ole see nii tähtis.

Kas sul on alati olnud unistus saada professionaal­seks korvpalluriks?
Jah, kuue- või seitsmeteistkümnendast eluaastast saati kindlasti. Enne seda mängisin Ameerika jalgpalli. Armastasin seda. Siis hakkasin aina pikemaks kasvama ja mõtlesin, et ehk peaks korvpalli peale üle minema. Hakkasin oma korvpallioskuste kallal iga päev vaeva nägema.

Kus sa Ameerika Ühendriikides üles kasvasid?
Amarillos Texases. Väike linn, 200 000 elanikku. Siin see muidugi väga väike ei oleks, aga Texases on.

Loodan, et orkaan Harvey seal pahandust ei teinud.
Ei teinud. Amarillo asub Texase põhjaosas. Houston sai küll kõvasti pihta.

Kas sa korvpalli Euroopa meistrivõistluste finaali Sloveenia ja Serbia vahel vaatasid?
Tahtsin küll, aga ei saanud. Vaatasin järgmisel hommikul YouTube’st paremaid hetki. Hea mäng oli.

Kas sa toetasid turniiri vältel mõnda kindlat meeskonda?
Ei, lootsin lihtsalt head korvpalli näha.

Kes olid sinu eeskujud korvpallis?
Minu vanem poolvend kindlasti. Üles kasvades vaatasin tema mänge. Tal oli hea viskekäsi. Hiljem hakkasin jälgima Kevin Duranti mänge. Samuti Tracy McGrady. Mulle meeldib jälgida erinevaid mängijaid ja nende liigutuste pealt õppida.

Kas sa vaatad jätkuvalt NBA mänge?
Jah, igal võimalusel, kui saan.

Kas sa Helsingis elades õppisid pisut ka soome keelt?
Natuke püüdsin, aga see oli päris raske. Olen maapoiss ja raske on võõrkeelt õppida. Kaks sõna vist sain selgeks. “Kiitos” ja siis üks vandesõna, aga seda ma enam ei mäleta.

Mida sa homselt mängult ootad? (Viide on teisipäevaõhtusele kohtumisele Tampere Pyrintö vastu.)
Ootan palju paremat mängu, kui senised on olnud. Oleme trennides rõhku pannud rünnakulahendustele. See on esimene kodumäng ja endast tuleb parim anda.

Kui palju sa juba hooaja algust ootad?
Oh, väga ootan! Mulle nii meeldib see, kui hooaja alguse ärevus pihta hakkab. Tahan juba proovida nii Eesti kui ka Balti liigat. Olen väga elevil.

Mida sulle meeldib teha lõõgastumiseks?
Lüüa jalad seinale ja vaadata vanu korvpallivideosid. Hakeem Olajuwon, Tracy McGrady, Vince Carter, kõiki neid mängijaid meeldib vaadata. Muusikat meeldib mulle ka kuulata. Hip-hop, vanakooli räpp ja natuke R’n’B-d on väga mõnus kuulata. Lemmik on Lauryn Hill.

Lõpetuseks soovita head filmi.
“All About the Benjamins”. See on päris naljakas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare