6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSHeitjate seeriavõistlusel püstitati kolm Kohila staadioni rekordit

Heitjate seeriavõistlusel püstitati kolm Kohila staadioni rekordit

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Kohila publik nägi taas kord Eesti tipptasemel kergejõustikku, kui reedel, 8. septembril toimus kohalikul staadionil heitjate seeriavõistluse finaal­etapp.
Juba varem on Kohila staadionit kiitnud Gerd Kanter, kelle nimel on ka staadioni rekord kettaheites – maailmatasemel tulemus 71 meetrit ja 64 sentimeetrit, mis pärineb 2009. aastast. Kanter oli kohal ka seekord, aga kettakaared päris nii kaugele ei küündinud. Lisaks temale olid Eesti tippudest Kohilas kohal näiteks Martin Kupper, Magnus Kirt, Aleksander Tammert ja Kristo Galeta.
Meeste kettaheites näitas parimat tulemust just Kanter, kuid tema sooritus ei ulatunud ligilähedaseltki nii kaugele kui parematel päevadel. Kolmel katsel üle 60 meetri heitnud Kanteri parimaks jäi 61.98, teise koha saanud Martin Kupper piirdus seekord 59.61-ga. Kolmanda koha võttis hollandlane Eric Cadee 58.15-ga.
Odaviskaja Magnus Kirt sai parimal katsel kirja 80.42 ja viimasest viskest loobus. Muide, tema nimel on ka Kohila staadioni rekord meeste odaviskes. 2015. aasta septembris viskas ta Kohila staadionil oda 86 meetri ja 65 sentimeetri peale. Nagu selgus, piisas tänavu esikoha kindlustamiseks kuus meetrit lühemast odakaarest.
Meeste kuulitõuke võitis Kristo Galeta tulemusega 18.61. Kuulitõukevõistlusest võttis osa ka 2004. aasta Ateena olümpiamängudel kettaheites pronksmedali võitnud Aleksander Tammert.
Reedese võistluse käigus püstitati ka kolm uut staadionirekordit. Naiste vasaraheite võitis Anna Maria Orel tulemusega 66 meetrit ja 30 sentimeetrit. Naiste kettaheite uus staadionirekord on nüüdsest 54.31 ja selle sai enda nimele Kätlin Tõllasson. Naiste kuulitõukes oli edukaim Kätlin Piirimäe tulemusega 16.07. Ka see märkis uut Kohila staadioni rekordit.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare