6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSJärgmisel aastal tõuseb kõrgema kutsetasemega noortetreenerite palk

Järgmisel aastal tõuseb kõrgema kutsetasemega noortetreenerite palk

Raplamaa Sõnumid.

Kultuuriministeerium teatas, et 2018. aastal tõuseb 5. ja kõrgema kutsetasemega noortetreenerite senine 637-eurone alampalk 850 euroni kuus. Seega tõusis palgafond 35,2 protsenti ehk 6 015 000 euroni aastas.

Samuti kinnitas kultuuriminister Indrek Saar uuenenud töötasutoetuse põhimõtted, mis tagavad treeneritele palgatõusu ka siis, kui palgafondist toetust saavate treenerite arv kasvab. Kultuuriminister Indrek Saar selgitas, et alates 2015. aastast toimima hakanud 5. ja kõrgema kutsetasemega noortetreenerite tööjõukulude toetussüsteem vajas rohkem paindlikkust.
“Seni kehtinud süsteemi puhul puudus riigil kindlus, et toetuse kogumahtu suurendades kasvavad treenerite palgad sama protsendi võrra,” ütles Saar. Minister lisas, et treenerid on spordivaldkonna võtmeisikud, kelle tegevus mõjutab kogu ühiskonda ja avaldab lisaks spordile mõju ka muudele valdkondadele, näiteks tervishoiule. Seetõttu on oluline treeneritele õiglase tasu maksmine.
“Vaatamata sellele, et riik on kahe aasta jooksul tõstnud noortetreenerite toetuse kogumahtu 0,94 miljoni euro võrra ehk kokku 26,8 protsenti, ei ole samaväärselt suurenenud treeneri keskmine töötasu. Palgatõusu on pidurdanud toetusele kvalifitseeruvate treenerite arvu kasv. Seetõttu hakkame alates 2018. aastast toetama kindlaks määratud arvu treeningtundide läbiviimist, milleks on 1 100 000 tundi aastas. Sarnaselt kõrgharidusega kultuuritöötajate alampalgaga soovime lähiaastatel tõsta ka treenerite alampalga Eesti keskmise tasemele,” kinnitas Saar.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare