1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
RSKaheksa volikogu on ülesannete ülevõtmise heaks kiitnud

Kaheksa volikogu on ülesannete ülevõtmise heaks kiitnud

Siim Jõgis

Enne maavalitsuste sulgemist 2018. aasta 1. jaanuaril tuleb selgeks saada, kes nende ülesanded üle võtab. Selle küsimusega on Raplamaa Omavalitsuste Liit (ROL) terve suve tegelenud.
ROL-i tegevjuht Silvi Ojamuru koostas koostöös rahandusministeeriumiga eelnõu versiooni, mis pakub küsimusele lahenduse, aga enne jõustumist peavad selle heaks kiitma kõik Rapla maakonna kümme vallavolikogu. Kaheksal on see tehtud, kaks viimast peaksid kõigi eelduste kohaselt heakskiidu andma septembri jooksul. Need kaks on Kehtna ja Raikküla.
Eelnõu sisu on iseenesest lihtne – maakondliku arendustöö, rahvatervise ning haridus- ja kultuurivaldkonna võtaks enda peale omavalitsuste liit. Edasine jaotus oleks juba nende teha. Näiteks on võimalik, et maakondliku arendustöö saaks ROL sujuvalt tellida Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuselt (RAEK), kes sama valdkonnaga nagunii iga päev kokku puutub. Kaks praegust maavalitsuse ülesannete paketti on praeguseks juba jaotatud ning seega volikogudesse jõudnud eelnõusse ei kuulunud. Need on ühistranspordilepingud, mille võtab maavalitsuselt üle Harjumaa Ühistranspordikeskus, ja perekonnaseisutoimingud (abielude, lahutuste, sündide ja surmade registreerimine ning nimevahetus), mille võtab üle Rapla vallavalitsus.
Maavalitsuse ülesannete ülevõtmise eelnõu saab kinnitada, kui kõik kümme volikogu on andnud oma heakskiidu.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare