11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSMaris Ziedins loodab Raplast leida stabiilse mänguaja

Maris Ziedins loodab Raplast leida stabiilse mänguaja

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Viimased kaks nädalat on koos Avis Utilitas Rapla meeskonnaga treeninud värske täiendus Lätist Maris Ziedins (27). Tugev ääremängija on varem esindanud vaid oma kodumaa klubisid ning Avis Utilitas Raplas teenis ta oma esimese välislepingu.

Eelmisel hooajal esindas ta Ventspilsi meeskonda ning teenis mänguminuteid ka Euroopa tugevaimas korvpallisarjas Meistrite liigas. Tegelikult oli Avis Utilitas Rapla tema teenetest huvitatud juba eelmisel aastal, kuid toona lepinguni ei jõutud. Nüüd on mees Raplas ning valmis algaval hooajal Avis Utilitas Rapla punast särki kandma. Ziedinsi liitumisel kommenteeris peatreener Aivar Kuusmaa, et tegemist on täpselt sellise mängijaga, keda meeskond vajas eelmisel hooajal ja vajab ka nüüd. “Hea käega number 4, kes on ohtlik väljast, kuid kes on piisavalt tugev, et ka korvi all põhitsentrit asendada,” iseloomustas toona uut täiendust peatreener Aivar Kuusmaa.

Kuidas sulle Rapla ja siinne korvpalliklubi meeldivad?
Maris Ziedins: Seni on kõik hästi. Linn ei ole väga suur, ma ei olegi jõudnud palju ringi jalutada. Sõidan autoga põhiliselt. Aga seni on kõik hästi.

Avis Utilitas Rapla pidas kaks kontrollkohtumist Lätis ja mõlemad te kaotasite. Mida need mängud näitasid?
Need olid hooajaeelsed kohtumised. Oluline on see, et saame pärast mänge videost vaadata, mida paremini teha. Peame oma vigadest õppima. Skoor ei olnud kõige tähtsam.

Varem oled sa mänginud Valmieras, Jurmalas ja Ventspilsis. Kas välisklubi leidmine oli üks eesmärk sinu karjääris?
Ei ütleks, et see eraldi eesmärk oli. Tulin siia, sest Rapla tundis minu teenete vastu huvi. Loodan, et teenin siin rohkem mänguminuteid kui Ventspilsis.
Avis Utilitas Rapla oli sinust huvitatud juba eelmisel aastal. Miks te toona lepinguni ei jõudnud?
Ei oska öelda. Kuulsin nende huvist alles nüüd. Sõlmisin lepingu Ventspilsiga ja väga palju ma mängida ei saanud. Sel aastal oli mul vaja leida meeskond, kus ma saan rohkem mängida.

Eelmisel hooajal mängisid sa Ventspilsiga korvpalli Meistrite liigas. Kui oluline kogemus see sinu jaoks oli?
Mõnes mängus sain seal väljakule. Tase oli väga hea. Minu jaoks oli raske mängida nende vastu, keda katma pidin. Tundsin, et tase oli päris kõrge.
Õppisin, et pean rohkem treenima, et neile vastu saada.

Sa sündisid Valmieras. Kas sa kasvasid seal ka üles ja hakkasid korvpalli mängima?
Sündisin küll, aga üles kasvasin tegelikult Valmierast pisut väljas koos oma vanemate ja vanaemaga. Seal hakkasin ka korvpalli mängima. Enne seda õppisin võitluskunste, aga ema lubas ainult ühes trennis käia. Valisin korvpalli.

Kas see oli sinu unistus saada professionaalseks korvpalluriks?
Minu unistus oli lihtsalt korvpalli mängida. Kui mind kutsuti Valmiera esindusmeeskonda, siis olin väga õnnelik. Treenisin iga päev kõvasti.

Mida sa sooviksid oma karjääris veel saavutada?
Kõik mängijad unistavad NBA-st. Tean, et see on võimatu. Või vähemalt erakordselt raske. Ma tahan mängida korvpalli nii hästi kui oskan ja nii kaua kui saan.

Mis on sinu lemmik NBA võistkond?
New York Knicks, sest Kristaps Porzingis mängib seal. Veel meeldivad San Antonio Spurs ja Cleveland Cavaliers.

Kas sa jälgid Euroopa meistrivõistlusi, mis praegu toimuvad?
Jah, loomulikult.

Tänast mängu Sloveenia ja Läti vahel plaanid vaadata? Arvad, et Läti võib võita? (Intervjuu on tehtud teisipäeval)
Kindlasti vaatan. Ma arvan küll, et Läti võib võita.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare